Iohannis va vizita Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța

Klaus Iohannis. FOTO Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita joi, 13 aprilie 2023, Renewable Energy School of Skills (RESS) – Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța.

Formarea competențelor pentru tranziția climatică și cooperarea internațională în materie de educație pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea Președintelui Klaus Iohannis pentru un mediu mai curat. Având în vedere atingerea neutralității climatice la nivelul Uniunii Europene până la mijlocul acestui secol, cererea de pe piața muncii pentru profesioniști în domeniul energiei verzi este în creștere. Nevoia de a găsi specialiști calificați este resimțită inclusiv de cetățenii interesați de investiții în energie regenerabilă pentru propria locuință.

În cadrul Renewable Energy School of Skills, sunt predate cursuri pentru calificarea și recalificarea adulților, dedicate tehnicienilor care lucrează în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană și energia solară fotovoltaică. RESS a pregătit în 14 ani peste 10.000 de cursanți, iar mii de persoane din România și din străinătate urmează anual cursurile și ajung să lucreze în sectorul energiei regenerabile în toată Europa.

Totodată, centrul primește în vizită și elevi, contribuind la implementarea proiectelor educaționale privind schimbările climatice și mediul în școli, inclusiv Săptămâna Verde.

Securitatea energetică și posibilitatea ca cetățenii să poată beneficia de energie la un preț accesibil sunt esențiale pentru bunăstarea și dezvoltarea societății noastre și depind în mare măsură de reușita proiectelor care urmează să fie derulate. Pentru a putea realiza investițiile în noi capacități de producție a energiei regenerabile, așa cum sunt prevăzute de programe guvernamentale, inclusiv PNRR, este fundamental să dispunem de resursă umană calificată, care să asigure implementarea cu succes a acestor proiecte vitale.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține învățarea continuă, o componentă importantă a proiectului România Educată, și un proces cu atât mai relevant într-un context socio-economic în care schimbările rapide necesită o adaptare permanentă la noile realități. Dezvoltarea competențelor necesare tranziției verzi reprezintă o prioritate în Anul European al Competențelor 2023. De asemenea, Planul Industrial aferent Pactului Verde European (European Green Deal), recent lansat de Comisia Europeană, urmărește îmbunătățirea competențelor și calificarea forței de muncă europene pentru a putea acoperi cererea industriei verzi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*