INTERVIU Claudiu Palaz explică de ce candidează la parlamentare: „Îmi iubesc țara și am arătat asta ori de câte ori am avut ocazia, prin fapte!”

Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Claudiu Iorga Palaz, candidat PMP Constanța la alegerile parlamentare. FOTO Adrian Boioglu

Domnule Claudiu Palaz, în primul rând ce v-a determinat să candidați pentru un fotoliu de parlamentar?

Într-un cuvânt aș putea spune: patriotismul. Îmi iubesc țara și am arătat asta ori de câte ori am avut ocazia, prin fapte, nu prin cuvinte, pentru că patriotismul se simte, nu se mimează. În momentul în care venim după o legislatură USL, apoi după o legislatură în care majoritatea parlamentară se schimbă în funcție de negocierile făcute în spatele ușilor închise, astfel încât să le fie parlamentarilor bine, iar românii să asiste neputincioși patru ani de zile la un joc de-a șoarecele și pisica, în care șoarecele și pisica împart același castron de lapte, este clar, evident pentru cine vrea să vadă, că lucrurile trebuie schimbate. De asta am decis să mă implic pentru o funcție de senator, pentru că trebuie să poți lua cuvântul de la tribună Parlamentului dacă vrei să MIȘTI ROMÂNIA. Și consider că am toată experiență profesională necesară pentru a face asta.

 

Care considerați că este atu-ul dumneavoastră, comparativ cu alți candidați?

Campania la parlamentare nu vreau să o axez pe comparație cu alți candidați, consider că alegătorii sunt suficient de maturi pentru a putea analiza ce a făcut un candidat, ce îl recomandă, pe ce se bazează și ce nu a făcut un alt candidat. Important e să ai ce să arăți ca și candidat, nu să ridici mâna că vrei și tu pe o listă, să te voteze oamenii, fără a fi intrat vreodată în vreo instituție publică, fără a avea un minim de experiență sau fără a fi realizat ceva în mediul privat, că să cunoști exact problemele din societate și să poți veni cu soluții concrete. Experiența mea din Prefectura Constanța, în special cea avută prin prisma funcției de prefect, experiența de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și faptul că întotdeauna m-am pronunțat cu soluții la problemele din județul nostru, și nu numai, mă îndreptățesc să spun că eu am un background prin care am arătat ce pot și, comparativ cu alți candidați, eu chiar știu ce trebuie făcut din prima zi de parlamentar. Mai mult ca sigur în primele luni, că să nu zic primul an, alți candidați pot să piardă timp să caute intrarea în Palatul Parlamentului, sălile de comisii, sălile de plen. Ori, lucrurile trebuie MIȘCATE într-o ROMÂNIE cu atâtea neajunsuri, destul s-a stat 30 de ani.

 

Care este programul electoral?

La nivel național, PMP are un program extrem de bine structurat, pe fiecare palier, cu soluții concrete, gândite de profesioniști, care pot fi puse extrem de rapid în practică. Să nu uite nimeni niciodată, indiferent că alți politicieni aspiranți jignesc românii crezând că au memoria scurtă și fură ideile celorlalți, că PMP este partidul care de ani de zile se luptă în Parlament ca dorința a aproape opt milioane de români de a avea 300 de parlamentari să se materializeze. 7,7 milioane de români au ieșit și au votat 300 de parlamentari și în prima legislatură de după referendum am avut aproape 600 de parlamentari, iar în următoarea peste 400. Este nedrept! Dar nu renunțăm până nu devine lege.

Apoi, să nu uităm ce nedreptate s-a făcut când s-a renunțat la alegerea primarilor din două tururi; avem acum localități în care s-a ieșit primar cu sub 20% din voturi. Asta nu este legitimitate, sub nicio formă. Dar niciunul dintre partidele mari nu a avut interesul să se revină la alegerea primarilor din două tururi, oricât au mimat că le pasă de votul românilor. PMP are proiect de lege în Parlament, dar e ținut într-un sertar.

Programul meu electoral mai prevede soluții pentru ca toată lumea să poată să câștige dreptul de proprietate pe terenul de sub case, mai am soluții pentru a aduce sume importante de bani la bugetul de stat făcând economie și eficientizare în sistemul bugetar, astfel încât să se renunțe la clientele de partid, să se păstreze personalul eficient, să se pună accent pe rapiditate și seriozitate, iar cu banii economisiți să se poată construi, de exemplu, acele spitale regionale, pentru că acum cu toții plângem după ele, sau să putem investi în infrastructură.

 

Am observat că ați avut o poziție tranșantă în scandalul actual cu închiderea piețelor.

Da, cum ai putea să stai deoparte când vezi ce aberație impun guvernanții? Este inuman că mai ales acum când traversăm această criză și când ne adâncim tot mai mult într-o criză economică tu, cel de la Palatul Victoria, să vorbești fără să te gândești la consecințele clare asupra propriilor tăi cetățeni. Cum să omori micul producător român și să îl găsești vinovatul de serviciu numai ca să aperi interesele multinaționalelor?

Nu pot fi niciodată de acord cu așa ceva. De asta am și propus să se amenajeze piețe volante în parcarea Prefecturii Constanța. Este suficient spațiu acolo pentru a se păstra distanțarea, pentru ca activitatea comercială să se desfășoare în condiții de siguranță.

Este cineva naiv să creadă că micii producători sunt cobai și vor din proprie inițiativă să se infecteze și de asta merg în piețe să își vândă marfa? Exclus! Micii producători merg în piețe, unde plătesc chirie, să își vândă produsele că să aibă din ce trăi. Oamenii ăștia nu fură, nu stau la mână întinsă. Ei muncesc, fac parte din economie.

 

Cum vedeți campania în pandemie?

Diferită față de celelalte, dar la fel cum a fost și cea pentru alegerile locale. Oamenii trebuie să înțeleagă că și noi, candidații și staful de campanie avem familii și nimeni nu vrea să se infecteze, de asta păstrăm toate măsurile de siguranță. Însă nu putem să nu facem campanie, pentru că dreptul fiecărui român în vârstă de peste 18 ani este să voteze, este un drept constituțional care trebuie aparat. Iar oamenii trebuie să voteze în deplină cunoștință de cauză. Sunt zone întregi unde românii nu au acces la internet, în mod cert acolo trebuie făcută campanie electorală în stil clasic. Nu este o încăpățânare a noastră să ieșim printre alegători, ci acesta este modul nostru de a arată că respectăm deplin dreptul la vot al fiecărui român și dorim că fiecare să fie informat ce votează. A venit timpul în care nu se mai alege răul cel mai mic. Românii trebuie să știe că acum au pe cine vota. Prin proiectele PMP MIȘCĂM ROMÂNIA!

 

Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța; Executat de SC CityVision Media SRL – portal: www.ctnews.ro; CUI mandatar financiar coordonator: 11200012.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*