Fost președinte al unei asociații de fermieri din Constanța, trimis în judecată de DNA după ce a înșelat APIA cu peste 460.000 de lei

Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro
Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro

Un fost președinte al unei asociații de fermieri din județul Constanța a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către procurorii anticorupție constănțeni, după ce a înșelat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu peste 460.000 de lei.

În rechizitoriul întocmit de procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța, se menționează că în cursul anului 2015, inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură o cerere unică de plată la care a atașat mai multe documente și declarații false, inexacte sau incomplete în scopul de a obține în mod injust, în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, sume de bani din bugetul Uniunii Europene.

Printre actele respective amintim: centralizatorul privind acordul, datele de identificare, numărul de animale deținute de către fiecare membru al asociației și suprafața alocată fiecărui membru, documente referitoare la menționarea unor efective de animale necorespunzătoare celor deținute de membrii asociației, etc.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 462.559 lei, sumă cu care APIA a comunicat că se constituie parte civilă în cauză. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*