Inspectorii vamali constănțeni au reținut bunuri susceptibile de a fi contrafăcute în valoare de peste 10 milioane de lei

Inspectorii vamali constănțeni au reținut bunuri susceptibile de a fi contrafăcute în valoare de peste 10 milioane de lei. FOTO: Autoritatea Vamală Română

Vameșii din Portul Constanța Sud au descoperit, în două containere sosite din China pentru două societăți comerciale cu sediul în Ucraina, mii de bunuri contrafăcute cu o valoare de piață ce ar fi depășit 10 milioane de lei.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au efectuat un control asupra mărfurilor sosit din China pentru două societăți comerciale cu sediul în Ucraina și au reținut o cantitate impresionantă de bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru diferite mărci.

Printre acestea se numără peste 20.000 de huse din silicon pentru telefoane, căști audio pentru telefoane, încărcătoare și baterii pentru telefoane mobile, articole de îmbrăcăminte, jucării și multe altele.

Valoarea totală a acestor bunuri depășește 10 milioane de lei, dacă ar fi fost comercializate pe piață la prețul de vânzare cu amănuntul al unui produs original. Inspectorii vamali au anunțat că aceste bunuri vor fi confiscate, iar proprietarii lor vor fi sancționați conform legii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*