Infractorii ce practică metoda „Accidentul“ au intrat în noul an în forță

Masina de politie in trafic. FOTO Catalin Schipor

Infractorii nu dorm și profită de orice clipă pentru a încerca să facă bani în mod ilegal. Printre primele victime ale acestui an sunt vârstnicii, care au început să fie iar apelați de persoane necunoscute și care le aplică metoda „Accidentul“.

În dimineața de 2 ianuarie, la primele ore, aproximativ 1.45, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 80 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelat pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa. Aceasta i-a spus că a suferit un accident și este la un spital din București și că are nevoie urgentă de operație. Apoi, telefonul a fost preluat de către un bărbat ce s-a recomandat a fi medic și i-a spus că pentru a-i salva fiica are nevoie de 16.000 euro.

Din fericire, bătrânul și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.

La aceiași dată, dar după lăsarea serii, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizați de către o tânără, de 30 de ani, care le-a spus că bunica ei, o femeie, de 82 de ani, din Constanța, a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat. Respectivul s-a recomandat ca fiind medic și a informat-o că fiul acesteia a suferit un accident și este la spital, iar pentru efectuarea unei operații la o unitate medicală din București, este nevoie de suma de 10.000 de lei.

De data aceasta, persoana vizată nu a realizat că este ținta unei înșelătorii și a oferit suma solicitată unui bărbat care s-a prezentat la domiciliul acesteia.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Recomandări ale polițiștilor

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*