Individul care ar fi aruncat în aer bancomatul din localitatea Lumina și complicele său, trimiși în judecată de procurorii constănțeni

Bancomatul a fost aruncat în aer. FOTO Facebook/Comuna Lumina

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a principalului suspect în cazul jafului de la un bancomat din Lumina, precum și a complicelui său. Cei doi sunt acuzați de săvârşirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, aflate în concurs.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 25/26 februarie 2020, în jurul orelor 02.00, cei doi inculpați, prin folosirea de materiale explozive, au provocat distrugeri la aparatul ATM aparținând CEC Bank, instalat pe peretele exterior al unui magazin alimentar din comuna Lumina, iar datorită deflagrației, magazinul a suferit prejudicii prin distrugerea mai multor categorii de marfă şi a unor obiecte şi articole de mobilier din interior.

„Ulterior, autorii, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, prin spargerea geamului tip termopan al societății, să pătrundă în interior şi să sustragă din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC BANK în valoare de 117.721, 56 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor constănțeni.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra sumei de 4.827 de lei, în vederea recuperării pagubei produse prin infracțiunile săvârșite.

Principalul suspect al faptei, un bărbat în vârstă de 37 de ani, era dat în urmărire întrucât avea de executat un mandat de patru ani de închisoare și un rest de pedeapsă de 943 de zile de închisoare dintr-o pedeapsă anterioară de opt ani de închisoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*