Incident la stația de clorinare pe platforma CNE Cernavodă. Un muncitor a fost rănit

Centrala Nucleară de la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu
Centrala Nucleară de la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

SN Nuclearelectrica SA anunță faptul că în data de 15.06.2021, pe platforma CNE Cernavodă, în afara instalației nuclearo-electrice (zona non-radiologică), la stația de clorinare, au avut loc ușoare scăpări de clor ca urmare a defectării unui recipient de clor.

“Situația a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, iar spațiul de lucru ventilat. Un lucrător care efectua proceduri specifice la stația de clorinare și care se afla în incintă la momentul defectării, a fost transportat la spital pentru investigații, fiind în afara oricărui pericol”, a transmis Nuclearelectrica.

Evenimentul nu a avut impact asupra securității nucleare, protecției mediului și populației. Acest incident nu a afectat operarea unităților de la CNE Cernavodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*