Incident electoral la Cernavodă: dosar penal pentru o datorie de 15 lei

Un membru al unei comisii de votare din Cernavodă s-a ales cu un dosar de cercetare penală după ce a fost surprins plătind unui alegător o datorie de 15 lei.

Polițiști din Cernavodă au fost sesizați, în jurul orei 08.20, cu privire la faptul că un membru al comisiei din secția de votare nr. 275 ar fi oferit o suma de bani unei persoane care și-a exercitat dreptul de vot.

„În urma audierilor s-a stabilit faptul că membrul comisiei în cauză ar fi datorat 15 lei unei persoane, cu care s-ar fi întâlnit accidental în incinta secției de votare, moment în care i-ar fi înmânat suma de bani respectivă”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea situației de fapt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*