Începerea noului an școlar, discutată în ședința Colegiului Prefectural Constanța

Prefectura Constanta. FOTO Catalin Schipor

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, a convocat Colegiul Prefectural, în cadrul căruia au fost abordate mai multe teme, precum începerea noului an școlar, controalele făcute de inspectorii de muncă, evoluția principalilor indici statistici ai județului în 2021, dar și situația concediilor medicale din județul Constanța, decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Astfel, reprezentanții ISJ Constanța și ISU „Dobrogea” Constanța au prezentat un sumar al situației la nivelul județului, în contextul reînceperii anului școlar. În total, sunt așteptați în bănci 112.636 de elevi (preșcolar – 19.283; primar – 33.145; gimnazial – 28.755; liceal – 22.019; școală profesională – 3.793; școală profesională învățământ dual – 572; postliceal – 5.069). De asemenea, actul educațional va fi realizat într-un total de 733 de clădiri, dintre care 64 sunt autorizate pentru securitatea la incendiu, 116 nu sunt autorizate, iar 553 nu fac obiectul autorizării.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean vor derula o campanie de verificare în școli, în care vor fi urmărite, printre altele, existența autorizației sanitare de funcționare, existența avizului / autorizației de securitate la incendii și condițiile de asigurare a siguranței școlare. În același timp, controale tematice va derula și DSP Constanța, începând cu data de 12 septembrie.

IPJ Constanța a comunicat faptul că, în colaborare cu IJJ Constanța și serviciile de poliție locală din localitățile județului, va acționa pentru menținerea ordinii publice în zona adiacentă unităților de învățământ. În acest sens, poliția are în responsabilitate 428 de obiective din totalul celor 510 din învățământul preuniversitar, jandarmeria 16, iar poliția locală 66.
De asemenea, premergător începutului de an școlar, polițiștii cu responsabilități în paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, au acordat sprijinul necesar conducerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar în vederea întocmirii/reactualizării planurilor de pază.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*