FOTO Incendiu puternic pe nava Hercules în Portul Constanța

Din sala mașini a unei macarale plutitoare a izbucnit un incendiu. FOTO ISU Dobrogea

În urmă cu puțin timp, un incendiu a izbucnit în camera motoare la o macara plutitoare din DANA 78 Port Constanța. La fața locului au fost trimise 2  autospecialele de la Detașamentul Port al ISU Dobrogea și de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență și o ambulanta SMURD cu 3 paramedici.

Știre în curs de actualizare

UPDATE

Incendiul se manifestă la remorcherul Hercules, nu la o macara plutitoare așa cum s-a anunțat inițial

Ulterior, la fața locului s-a mai cerut sprijinul unei alte autospeciale a ISU Dobrogea. În timpul intervenției, din cala navei s-a auzit o deflagrație, dar nu din zona unde era localizat incendiul.

„Intervenția a fost foarte dificilă deoarece incendiul se manifesta la camera motoare, foarte greu accesibil, sub punte. Nava era inundată cu foarte mult fum. Am furnizat echipajului echipament de protecție – măști și tuburi de oxigen. Pe timpul intervenției s-a produs o deflagrație în parte opusă pompierilor. Urmează să se stabilească cauza de la care s-a produs această deflagrație”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, plt. mj. Anca Chiriță.

Intervenția pompierilor a fost încheiată în jurul orei 16.30, fără a se înregistra victime. Specialiștii urmează să stabilească de la ce anume a pornit incendiul și care a fost sursa deflagrației. Primele informații arată că incendiul ar fi pornit de la un aparat de sudură – scânteile au sărit pe un material textil îmbibat cu reziduri petroliere, iar deflagrația a fost a unei butelii cu aer comprimat. Cu siguranță se va afla doar după finalizarea cercetărilor la fața locului.

UPDATE:

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, cauza PROBABILĂ: efect termic-taiere, lipire fara respectarea normelor de protecție

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*