Bărbat prins de jandarmi în timp ce vindea produse contrafăcute pe plaja din Neptun

Depistat de jandarmi în timp ce comercializa produse „de firmă” pe plajă. FOTO IJJ Constanța
Depistat de jandarmi în timp ce comercializa produse „de firmă” pe plajă. FOTO IJJ Constanța

Jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean Constanța, aflați în misiune în zona de sud a litoralului, au depistat, joi, un bărbat care oferea spre comercializare mai multe parfumuri şi perechi de ochelari „la preț avantajos”, pe plaja din stațiunea Neptun.

Potrivit IJJ Constanța, bărbatul nu avea documente de proveniență a bunurilor respective, acestea fiind inscripționate cu numele unor mărci de renume.

„Existând suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesul verbal de constatare conform prevederilor Codului de Procedură Penală şi l-au transmis împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării, structurilor de poliție pentru continuarea cercetărilor”, au transmis reprezentanții IJJ Constanța.

Totodată, jandarmii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 5.500 de lei, pentru fapte prevăzute de Legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

„Recomandăm cetățenilor să nu achiziționeze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de legislația în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerț, să sesizeze autoritățile abilitate”, au mai precizat sursele citate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*