Încă o misiune NATO îndeplinită de echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”. FOTO SMFN

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) a acostat joi, 14 octombrie, în portul militar Constanța, după ce, timp de trei săptămâni, a executat misiuni în Marea Neagră sub comanda NATO, asigurată de Comandamentul Maritim Aliat (MARCOM) de la Northwood, Marea Britanie.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, nava militară românească a făcut parte din Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Contra Minelor nr. 2, SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), care a mai avut în compunere nava de patrulare spaniolă ESPS „Rayo” (P42), vânătorul de mine italian ITS „Viareggio” (5559), vânătorul de mine turcesc TCG „Edincik” (M260) și dragorul maritim bulgăresc BGS „Shkval” (62).

În ultimele trei săptămâni, cele cinci nave militare aliate din gruparea NATO SNMCMG-2 au executat misiuni specifice de luptă împotriva amenințărilor subacvatice și de supraveghere navală în raioane maritime din Marea Neagră, precum și exerciții în comun cu Garda de Coastă a Georgiei și cu nave turcești din compunerea OBSH (Operation Black Sea Harmony).

La întoarcerea în țară, comandatul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (25), locotenent-comandorul Ionuț Diaconu a raportat „Misiune îndeplinită!”, în cadrul unei ceremonii restrânse organizate în portul militar Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*