Încă o amendă pentru Auchan Maritimo! DSP a anunțat rezultatele anchetei epidemiologice de la raionul de gastronomie

Auchan Maritimo a fost amendat de ANPC pentru mâncarea expirată
Auchan Maritimo a fost amendat de ANPC pentru mâncarea expirată

3000 lei. Aceasta este amenda aplicată Auchan Maritimp de către medicii de la Direcția de Sănătate Publică la o săptămnă după ce 16 persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Medicii spun că preparatele care au dus la îmbolnăvirea clienților sunt musaca de cartofi cu carne de porc și pasăer, carne de pui la grătar cu cartofi prăjiți, pizza și fasole cu cârnați. Primele simptome au apărut la 4 – 16 ore după ce oamenii au consumat mâncarea. Inițial au fost internate 12 persoane și alte patru au refuzat internarea. Pe 29 decembrie, un copil a fost internat după ce a mâncat musaca achiziționată de la Auchan. Chiar și acum, la o săptămână după acest caz o persoană este internată.

Cadrele medicale au descoperit Salmonella grup D la 6 bolnavi.

Inspectorii Direcției de Sănătate publică au luat probe și rezultatul testerlor de laborator a sosit pe 30 decembrie.

Iată rezultatele comunicate:

“- salubritati alimentare – tocator de carne – prezent bacterii coliforme; masa inox, frigider (usa interior), cutit inox – numar total germeni aerobi mezofi peste limitele admise.
– exudate nasofaringiene – 2 purtatori faringieni de Streptococ beta-hemolitic gr.C si 1 purtator nazal de Staphylococcus aureus cuagulazo pozitiv;
– ex. coprobacteriologice – negative

Persoanele din blocul alimentar (2 purtatori faringieni de de Streptococ beta-hemolitic gr.C si 1 purtator nazal de Staphylococcus aureus cuagulazo pozitiv) vor fi indrumate pentru tratament conform antibiogramei. Pe perioada tratamentului, personalului purtator de germeni li se va interzice accesul in blocul alimentar”, se arată în comunicatul DSP Constanța.

DSP Constanța a aplicat o amendă de 3000 lei pentru deficiențele constatate și urmează să vine și cu o altă amendă după rezultatele de laborator.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*