Încă 275 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea gunoiului vor fi achiziționate la Constanța

FOTO Primăria Constanța

După ce, în cadrul unui proiect pilot, au fost amplasate și puse în funcțiune 14 eco-insule digitalizate de colectare a gunoiului pe 4 fracții, urmează să fie achiziționate cu bani europeni încă 275.

Contractul de finanțare pentru proiectul „Achiziția de insule ecologice digitalizate”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență a fost semnat încă de la începutul lunii mai, iar acum este în derulare procedura de achiziție a celor 275 de insule, demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 22.629.700,00 lei, echivalentul a 4.600.000,00 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 4.299.643,00 lei.

Cele 275 de eco-insule vor fi distribuite în tot orașul până la finalul anului următor.

Insulele ecologice sunt compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor, sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat și dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate.

Insulele ecologice digitalizate pentru colectarea gunoiului reprezintă soluţia optimă pentru gestionarea deșeurilor din comunităţi, mai ales în zonele turistice şi în centrul oraşelor. Aceste dispozitive asigură eliminarea în mare proporţie a mirosurilor neplăcute, a vandalizării, a aspectului neplăcut pe care actualele platforme îl au. De asemenea, îndeamnă la colectare separată, care este esențială pentru sănătatea noastră și igiena locului în care trăim.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*