În urma protestul spontan de la Petromidia, conducerea societății a fost de acord cu majorarea salariilor de la 1 martie 2023

Rafinăria Petromidia. FOTO KMG International

Aproximativ 300 de angajați de pe platforma Petromidia au refuzat în cursul dimineții de marți, 6 decembrie, să intre la lucru, solicitând majorarea salarială, în contextul desfășurării negocierilor colective care au avut loc între reprezentanții societății și cei ai salariaților.

„Având în vedere contextul economic actual și lipsa de predictibilitate a pieței produselor petroliere, societatea a fost de acord cu plata unei prime nete, în această săptămână, care să acopere inflația pentru perioada decembrie 2022 – februarie 2023 și a propus reprezentanților salariaților reluarea negocierilor colective în luna februarie a anului următor. Această propunere a fost refuzată de reprezentanții salariaților”, au transmis reprezentanții Petromidia.

Aceștia precizează că, pe perioada protestului, activitatea de producție a rafinăriei Petromidia nu a fost afectată și nici livrările de produse petroliere către partenerii și clienții săi.

Ulterior, pentru a evita afectarea producției petroliere și distribuția produselor finite într-un context geopolitic extrem de nefavorabil și de tensionat, în ciuda unui demers al salariaților care nu a respectat dispozițiile legale”, societatea a fost de acord să își asume majorarea salariilor, în cuantumul solicitat de reprezentanții salariaților, începând cu 1 martie 2023.

„Conducerea companiei, împreună cu reprezentanții Grupului KMG International (Rompetrol), poartă un dialog susținut cu reprezentanții sindicatelor de pe platforma Petromidia, pentru a găsi împreună o soluție viabilă ambelor părți și a păstra dialogul social în cadrul legal aplicabil”, au mai anunțat sursele citate.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din țară, cu importanță strategică la nivel național și regional. În primele nouă luni ale anului, unitatea din Năvodari a produs aproximativ trei milioane de tone de carburanți, mare parte din cantitatea totală fiind direcționată pe piața internă, pentru a face față cererii crescute și pentru a preîntâmpina un deficit de produse petroliere în România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*