În municipiul Constanța, 39 de cai au fost lăsați fără căruțe de către Poliția Locală

Adio căruțe, șarete și trăsuri. FOTO DGPL Constanța

De la începutul anului și până pe 7 mai, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au desfășurat activități de prevenire și control care au avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, care nu respectă prevederile legale privind accesul și deplasarea acestora pe raza municipiului Constanța.

În perioada respectivă, lucrătorii Direcției Generale a Poliției Locale – DGPL Constața, au aplicat 39 sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 27.732 lei și au dispus masuri de imobilizare a atelajelor hipo.

Vehiculele cu tracțiune animală au fost ridicate de pe domeniul public al municipiului Constanța.
Amenda contravențională a fost cuprinsă între 9-20 de puncte, iar sancțiunea minimă a fost cea de 1.305 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice.

Reprezentanții DGPL Constanța au precizat că, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul deținătorilor de vehicule cu tracțiune animală, activitățile de pe linia rutieră se vor derula în mod prioritar și zilnic, deoarece reprezintă în un real pericol pentru participanții la traficul rutier .

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*