In minivacanţa de Rusalii, pompierii au aplicat zeci de sancţiuni operatorilor economici

Activitate prevenire. FOTO ISU Dobrogea

Dacă pentru mulţi operatori economici de pe litoral, minivacanţa de Rusalii a însemnat şi începutul activităţii în staţiuni, pentru pompierii din cadrul ISU Dobrogea a însemnat intensificarea controalelor. Surprizele nu au lipsit, neregulile descoperite fiind de ordinul zecilor.

Specialiştii din cadrul serviciului Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au derulat în perioada Rusaliilor o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective de cazare şi alimentaţie publică cu afluenţă de persoane.

La aceste activităţi în teren, derulate atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopții, au fost angrenaţi, alături de inspectori de prevenire, echipaje ale Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa. Împreună s-au executat controale la 12 operatori economici, unde au fost constatate 91 deficienţe. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 85 sancţiuni contravenţionale (65 avertismente şi 20 amenzi), în cuantum de 20.500 lei.

Deficienţele constatate nu au fost atât de grave încât să se încadreze în prevederile H.G. nr. 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă. De asemenea, s-au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor.

În această perioadă, pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în 6 locaţii de pe raza judeţului Constanţa, inspectoratul a luat măsura constituirii temporare de dispozitive cu autospeciale de pompieri, unde a fost anunţată afluenţa mare de persoane.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*