În Constanța vor fi intensificate măsurile pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS-CoV-2

Măsuri de ordine valabile în municipiul Constanța în contextul instituirii carantinei

Municipiul Constanța se află în carantină începând cu data de 20 noiembrie, dar rata de infectare, deși este pe un trend descrescător, se menține în prezent la o cotă ridicată.

„Având în vedere acest aspect, s-a luat decizia ca, începând cu data de astăzi, măsurile aplicate de către forțele de ordine și celelalte instituții abilitate de control să fie intensificate pe toate liniile, atât în ceea ce privește verificarea motivului deplasării în interiorul zonei carantinate, respectarea măsurilor de protecție sanitară, cât și al verificării operatorilor economici referitor la îndeplinirea interdicțiilor impuse”, au transmis reprezentanții Prefecturii Constanța.

Astfel, polițiști din cadrul IPJ Constanța și jandarmi ai IJJ Constanța, respectiv ai Grupării Mobile „Tomis” Constanța, vor acționa permanent, în filtre rutiere, la intrările și ieșirile din municipiul Constanța. Forțele de ordine vor verifica documentele justificative, precum și oportunitatea deplasării.

De asemenea, polițiștii, jandarmii și pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Constanța, vor verifica centrele comerciale, market-urile, precum și agenții economici mici și mijlocii pentru verificarea respectării normelor sanitare și de distanțare socială.

În plus, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, în colaborare cu reprezentanți ai DSP Constanța și ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vor acționa în restaurante, cluburi, terase, baruri, cafenele, piețe agroalimentare, târguri, oboare, săli de fitness, saloane de înfrumusețare, pentru verificarea respectării funcționării în conformitate cu normele emise în contextul stării de alertă.

Totodată, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali vor avea în atenție mijloacele de transport în comun, precum și stațiile de cale ferată, pentru controlul documentelor justificative și verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

„Pe această cale, facem un apel la responsabilitatea cetățenilor, pentru ca aceștia să conștientizeze riscurile la care se expun atât ei înșiși, cât și pe cei dragi, dacă nu respectă normele legale. Reamintim faptul că nerespectarea prevederilor în vigoare atrage sancțiuni contravenționale”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*