DIICOT Constanța reține șase inculpați într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și deținere de droguri

Procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța au dispus reținerea a șase inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de minori,  trafic de persoane,  proxenetism și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Potrivit Poliției Județene Constanța, polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT Constanța, au efectuat miercuri, 19 iulie, patru percheziții domiciliare, în județele Cluj și Constanța, la șase persoane – patru bărbați și două femei, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Astfel, începând cu luna ianuarie 2023, suspecții ar fi racolat două tinere de 19 ani, precum și două adolescente, de 16, respectiv 17 ani, pe care profitând de starea de vulnerabilitate a acestora – părinți despărțiți, stare materială precară, abandon școlar, dar și prin constrângere fizică și psihică  le-au obligat la practicarea prostituției în mai multe imobile din județele Constanța și Cluj.

De asemenea, în perioada ianuarie – iulie 2023, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către persoanele vătămate, pe care le-ar fi transportat, în mai multe rânduri, la locuințele clienților, în scopul exploatării sexuale a acestora, stabilind tarifele practicate pentru prestarea serviciilor sexuale și obținând foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cantități de cannabis, 1.500 de lei și mai multe telefoane mobile, ulterior, procurorul de caz dispunând reținerea, pentru 24 de ore, față de persoanele bănuite.

Acestea au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 20 iulie, să fie formulată, la instanța de judecată, propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*