Împrăștierea gunoiului de grajd pe solele agricole, posibila sursă a mirosului „neplăcut” care îi afectează pe locuitorii din Valu lui Traian și Constanța

Gunoiului de grajd, posibila sursă a mirosului „neplăcut” care îi afectează pe locuitorii din Valu lui Traian și Constanța

Locuitori din mai multe zone din municipiul Constanța, precum și din Valu lui Traian, au reclamat, începând din seara zilei de sâmbătă, 18 septembrie, existența unui miros neplăcut, de fecale, fiind alertate autoritățile locale, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, până la Garda de Mediu.

După aproape trei zile, în care mirosul greu a continuat să persiste în doua zone din Constanța și pe bulevardul I.C. Brătianu înspre localitatea Valu lui Traian, reprezentanții Gărzii de Mediu au identificat drept posibilă sursă gunoiul de grajd pe care agricultorii îl folosesc ca îngrășământ.

„Echipa de control a sesizat în zona de la intrare în oraș, dinspre Valu lui Traian, miros de gunoi de grajd. Sursa posibila a mirosurilor ar putea fi împrăștierea gunoiului de grajd pe solele agricole”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța, care au mai precizat că la verificările în teren au participat și reprezentanți ai Politiei Locale Constanța și Valu lui Traian pentru identificarea sursei generatoare de disconfort olfactiv.

Aceștia atrag atenția celor responsabili că sunt pasibili de amenzi de până la 100.000 de lei.

„Până la stabilirea exactă a sursei mirosului, atragem atenția persoanelor fizice sau juridice care nu iau masuri de diminuare sau de stopare a surselor generatoare de disconfort olfactiv, că pot fi sancționate contravențional cu amendă cuprinsă între 7.500 și 15.000 de lei, pentru persoanele fizice, sau între 50.000 și 100.000 de lei, pentru persoanele juridice”, au mai spus sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*