Îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în cadrul Ameropa Grains SA prin amplasarea de panouri fotovoltaice

Finanțare pentru proiecte. FOTO Pixabay
Finanțare pentru proiecte. FOTO Pixabay

AMEROPA GRAINS S.A., cu sediul în loc. Constanța, Incinta Port Constanța, Dana 54, Județ Constanța, România și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, au semnat la data de 03.08.2023 contractul de finanțare nr. 2299/03.08.2023, în valoare totală de 2.250.483,79 lei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea nivelului de utilizare al energiei provenite din surse regenerabile, respectiv din surse solare prin integrarea la nivelul fluxului tehnologic a unei unități de producție a energiei electrice din surse solare pentru asigurarea consumului propriu rezultat din activitatea productivă a întreprinderii.

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt: • Achiziție de active cu rol determinant în creșterea ponderii utilizării resurselor energetice regenerabile la nivelul fluxului de producție; • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră raportate la creșterea ponderii utilizării energiei provenite din surse regenerabile la nivelul conturului analizat.

Proiectul, care primește finanțare din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritara 11 – Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și de stimulare a utilizării energiei din surse regenerabile nivelul întreprinderilor vizează Obiectivul Tematic 4 „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon în toate sectoarele”, Obiectivul Specific 11.1 – Eficiență energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul întreprinderilor promovează acțiuni orientate spre măsuri de eficiență energetică și reducerea consumului, va fi implementat în perioada 03.08.2023 – 31.12.2023, în Comuna Nicolae Bălcescu, Siloz Nicolae Bălcescu, Județ Constanța, România și Sat Sărulești-Gară, Comuna Sărulești, Județ Călărași, România.

Valoarea totală a proiectului este de 2.250.483,79 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 797.001,66 lei, după cum urmează: din Fondul de Coeziune – 677.451,41 lei şi Bugetul Național – 119.550,25 lei.

Domeniul de activitate în care se dorește realizarea investiției este cel al serviciilor de depozitare, domeniul delimitat conform legislației în vigoare prin Codul CAEN 5210 – Depozitare.

Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Date de contact: AMEROPA GRAINS S.A. Loc. Constanța, Incinta Port Constanța, Dana 54, Județ Constanța, România Persoană de contact: CRISTIAN MOLDOVAN Tel.: 0241 625 539, e-mail: proiecte.sustenabile@ameropa.com

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*