Imagine cu puternic impact emoțional, postată de prefectul Silviu Coșa dintr-un spital constănțean cu pacienți bolnavi de COVID

Imagine cu puternic impact emoțional, postată de prefectul Silviu Coșa dintr-un spital constănțean cu pacienți bolnavi de COVID. FOTO Facebook Silviu Coșa

O imagine cu un puternic impact emoțional a fost postată de prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, dintr-un spital constănțean, pe pagina sa de Facebook. Fotografia arată pacienți bolnavi de COVID-19, pe paturi îngrămădite oriunde a fost loc, inclusiv pe culoar.

„Bărbat, 39 de ani, NEVACCINAT.

Femeie, 49 de ani, NEVACCINATĂ.

Bărbat, 53 de ani, NEVACCINAT.

Acestea sunt doar trei din cele 31 de decese COVID-19 înregistrate ieri în județul Constanța. Au fost copiii cuiva, frații, prietenii unor oameni care acum suferă și nu înțeleg cum niște oameni tineri au plecat de lângă ei.

În octombrie, județul Constanța a consemnat 243 de decese cauzate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 (nici 10 la sută nu erau persoane vaccinate). Ca să facem o comparație cu cea mai neagră lună de până acum (septembrie), sunt de două ori și jumătate mai multe, iar octombrie încă nu s-a încheiat. Acest scenariu sumbru în care ne aflăm putea fi evitat, dacă populația ar fi înțeles, precis, beneficiile vaccinării. Din păcate, printre noi sunt așa-zișii formatori de opinie, oameni fără absolut nicio calitate și pregătire, care descurajează eforturile de întoarcere la normalitate.

Dacă dorim să ne protejăm de suferința enormă prin care alți constănțeni trec acum, nevoiți să-și ia rămas-bun de la cei dragi, trebuie să acționăm. Mergeți la centrele de vaccinare, fie ele mici sau mari, la Pavilionul Expozițional, vorbiți cu medicii de familie, cu specialiști, nu cu influencerii anti-vaccinare, care au trimis prea mulți oameni direct în secțiile de terapie intensivă.

În centrele de vaccinare veți găsi oameni amabili, care știu ce fac și care doresc să-și încheie misiunea cât mai repede. Haideți să-i ajutăm pe ei, pe medicii din spitalele suport COVID, haideți să ne ajutăm rudele și prietenii să nu treacă prin suferință!”, a postat prefectul Silviu Coșa, pe pagina sa de socializare.

Conform datelor prezentate de DSP Constanța, în primele două zile ale acestei săptămâni, a fost consemnat decesul a aproape 60 de persoane, infectate cu SARS-CoV-2, în unitățile sanitare din județul Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*