Iată programul slujbelor oficiate de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 24-28 mai

Inaltarea Domnului
Inaltarea Domnului

Miercuri, 24 mai, de la ora 8.00, IPS Teodosie va săvârşi Sfânta Liturghie la Mănăstirea “Sfinţii Români” de lângă Poarta Albă Galesu, urmată de pomenirea deţinuţilor politici ce au pătimit la Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Praznicul Înălțării Domnului

Miercuri seară, începând cu ora 17:00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei hramului, la mănăstirea Stejarul, din apropierea localităţii Saraiu.

Joi, 25 Mai, de Praznicul Înălţării Domnului, începând cu ora 8:45, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa. În continuare, ierarhul va lua parte la ceremoniile dedicate Zilei Eroilor, de la ora 12:00 la Cimitirul Central din Constanţa, iar începând cu ora 13:00 la Cimitirul Internaţional din Medgidia.

Joi seară, de la ora 21:00, IPS Teodosie va fi prezent la Mănăstirea “Sf. Nicolae şi Bretanion” din proximitatea localităţii 23 August, unde va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de Sfânta Liturghie.

Sâmbătă, 27 Mai, Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Ioan Rusul. Cu acest prilej Parohia Ovidiu 3 (Cartier Ovidiu Sud – Pod Calea Ferată) îşi va serba hramul şi va primi vizita IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care va oficia Sfânta Liturghie, începând cu ora 7:30.

Duminica, 28 mai, la ora 8:30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica “Sf. Gherghe” din Adamclisi. Slujba va fi urmata de comemorarea părintelui Constantin Lembrău, cel care a fost paroh al bisericii în anii `40 și care a fost arestat și condamnat de regimul comunist pentru “propagandă contra regimului”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*