Hotelierii din Mamaia se așteaptă ca peste 15.000 de turiști români și străini să ajungă, de 1 Mai, în stațiune

Gradul de ocupare în hotelurile deschise în Mamaia de 1 Mai este de peste 80 la sută, anunță hotelierii din stațiune. FOTO: OPMC

Festivalul Sunwaves și petrecerile care vor fi organizate în cluburile din Mamaia în minivacanța de 1 Mai atrag peste 15.000 de turiști români și străini în stațiune, susțin reprezentanții Organizației Patronale Mamaia-Constanța. Unitățile de cazare deschise din acest weekend au deja un grad de ocupare de peste 80 la sută.

Startul sezonului estival este dat, ca în fiecare an, de 1 Mai, când mulți români își petrec minivacanța la mare.

„Peste 40 de hoteluri vor fi deschise în acest weekend prelungit în stațiunea Mamaia și mai mult de 10 unități de cazare din orașul Constanța au pachete pentru minivacanța de 1 Mai. Hotelurile deschise în nordul stațiunii Mamaia, acolo unde vor avea loc și cele mai multe evenimente în următoarea perioadă au un grad de ocupare foarte ridicat, de aproximativ 75 la sută”, spune Ștefan Necula, directorul agenției Litoralulromanesc.ro.

Prețurile pentru cazare sunt diferite, în funcție de dotările hotelurilor și calitatea serviciilor oferite, astfel că pornesc de la 128 de lei pe noapte/ cameră într-un un hotel de trei stele și ajung până la 299 de lei pe noapte pentru o cameră într-un hotel de patru stele.

„Stațiunea Mamaia este din nou în topul preferințelor turiștilor care vin în acest an la mare, de 1 Mai. În plus, prețurile în Mamaia nu sunt mai mari decât în alte stațiuni pentru minivacanța de 1 Mai. Pentru un hotel de trei stele, doi adulți plătesc, pentru un sejur de trei nopți, prețuri pornind de la 861 de lei cu micul dejun inclus, iar la unitățile de cazare de patru stele, un cuplu va plăti de la 897 de lei/ cameră pentru trei nopți de cazare cu micul dejun inclus”, spune și președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța, Nicolae Bucovală.

1 Mai este zi liberă pentru angajați, elevi și studenți, iar evenimentele organizate în stațiunea Mamaia încep din data de 27 – 28 aprilie, astfel că și pachetele turistice pregătite de hotelieri sunt pentru perioada 28 aprilie – 2 mai sau 28 aprilie – 1 mai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*