UPDATE Hoț de combustibil din vagoanele-cisternă, împușcat de polițiștii de la Serviciul Transporturi Constanța. Oamenii legii caută acum alți doi infractori

Imagine cu caracter reprezentativ. FOTO Adrian Boioglu

Bandele de hoți care dau atacul la trenurile de marfă din Constanța au mai primit o lovitură de la polițiștii Serviciului Transporturi Feroviare Constanța. Patru indivizi care au dat iama într-un tren cu vagoane-cisternă au fost prinși în flagrant de oamenii legii.

Polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă pentru a-i prinde pe făptași și unul dintre ei a ajuns la Spitalul de Urgență Constanța în urma împușcăturilor.

Incidentul a avut loc în jurul orei 18.00 a zilei de 14 ianuarie 2019. Patru indivizi s-au urcat în trenul care a plecat din stația Midia în direcția Poarta Albă. Bărbații au fost surprinși de polițiști în apropiere de Nazarcea. Atunci când au fost somați, ei s-au urcat într-o mașină și au fugit către Ovidiu.

Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical și apoi în autoturism. Unul dintre gloanțe a trecut prin mașină și s-a oprit în scaunul unuia dintre hoți. El a suferit escoriații și o echimoză. Medicii care au sosit la locul incidentului au constatat că bărbatul nu avea o plagă împușcată, dar au decis transportarea lui la Spitalul de Urgență Constanța.

UPDATE: Iată și raportul oficial al IPJ Constanța

“Persoanele în cauză au aruncat din tren mai multe bidoane din plastic încărcate cu produs petrolier, după care au sărit, în apropiere așteptând un autoturism cu care s-au deplasat catre localitatea Poarta Albă. Polițiștii din cadrul S.R.P.T. Constanța au depistat autoturismul în cauză parcat pe o stradă din localitatea Poarta Albă, iar în apropierea acestuia se aflau cele patru persoane.

Un minor, de 17 ani, a fost imobilizat, alți doi bărbați au fugit, iar cel de-al patrulea s-a urcat în autoturism și a încercat să se sustragă urmăririi.

Polițiștii de la transporturi au plecat în urmărirea autoturismului, folosind armamentul din dotare, fiind efectuate mai multe focuri de avertisment în plan vertical și apoi către autoturism.

Unul dintre gloanțe l-a rănit ușor, în zona toracică, pe șofer, viața nefiindu-i pusă în pericol, iar ulterior a oprit autoturismul.

La data de 15.01.2019, minorul și șoferul au fost reținuți pe bază de ordonanțe pentru 24 de ore și au fost introduși în arestul IPJ Constanța.

La data de 16.01.2019, cei doi vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Ceilalți doi bărbați care se sustrag urmăririi penale sunt căutați în continuare de oamenii legii.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii constănțeni, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, privind sustragerea de produse petroliere, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*