Haiducie cu locurile de parcare publice: o constănțeancă a ocupat un loc destinat persoanelor cu dizabilități pentru că s-a considerat îndreptățită

Polițiștii locali au verificat legalitatea mai multor construcții

Polițiștii locali au fost sesizați în cursul zilei de 22 ianuarie de un constănțean care locuiește pe strada Dezrobirii că o persoană s-a autoproclamat stăpân pe un loc de parcare public. Mai exact, și-a montat o plăcuță de rezervare peste un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități.

Polițiștii locali deplasați pe strada Dezrobirii în zona Inel 2, au constatat că pe locul reclamat a fost amplasat un pilon care blochează accesul pe un loc de parcare marcat corespunzător și destinat persoanelor cu dizabilități. În urma verificărilor s-a constatat că inițiativa a fost luată de o femeie care locuiește în vecinătate. Aceasta are un fiu ce deține certificat de handicap și a considerat că are dreptul la locul de parcare cu pricina. Fără a se informa și fără a avea vre-un aviz, constănțeanca a apelat la o firmă specializată care a executat și montat pilonul respectiv, mergând pe cele spuse de femeie și fără a cere actele doveditoare.

S-a luat măsura dispunerii demontării dispozitivului rabatabil, astfel încât locul de parcare să poată fi utilizat de orice persoană cu acest drept, conform legislației în vigoare. În plus, persoana fizică ce a luat inițiativa a fost sancționată cu avertisment, iar persoana juridică – firma care l-a montat  a fost amendată cu suma de 1.000 de lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*