Grupul de lucru pentru turism, constituit în ultimul Colegiu Prefectural

Prefectura Constanta. FOTO Catalin Schipor

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat miercuri, 13 aprilie, Colegiul Prefectural, în vederea constituirii Grupului de lucru pentru turism, care va avea ca obiectiv îndrumarea și sprijinirea agenților economici din domeniul HoReCa.

Astfel, până la finalul sezonului estival 2022, Grupul își va desfășura activitatea, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Constanța. Scopul principal al Grupului de lucru pentru turism este menținerea parteneriatului public-privat, prin asigurarea comunicării permanente, în vederea identificării rapide a demersurilor necesare pentru susținerea turismului la nivelul județului Constanța. De asemenea, se urmărește asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, siguranță sanitară, în condițiile respectării drepturilor și obligațiilor turiștilor și, în aceeași măsură, respectarea drepturilor și obligațiilor agenților economici cu activitate pe litoral.

Grupul are în componență 11 instituții, după cum urmează: Instituția Prefectului – Județul Constanța, ISU „Dobrogea” Constanța, IPJ Constanța, Garda de Coastă Constanța, IJJ „Mihail Kogălniceanu” Constanța, DSP Constanța, DSVSA Constanța, CJPC Constanța, ITM Constanța, ABADL și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului – Reprezentanța Teritorială.

„Obiectivul nostru este să oferim sprijin operatorilor economici, pentru ca aceștia să se bucure de un sezon estival reușit. Știm cât de grei au fost ultimii doi ani, ce impact a fost pe turismul de litoral, iar noi dorim ca această ramură a economiei noastre să fie una profitabilă, fără să facă rabat de la normele legale și de la principiile profesionale. Cu sprijinul acestui grup de lucru, investitorii pot cere îndrumare, se pot alinia cerințelor legale și sanitare, pentru ca turiștii să aibă parte de calitate și siguranță. Instituțiile sunt deschise la dialog și nu urmăresc să șicaneze operatorii economici, din contră. Cred că ne dorim cu toții să vedem stațiunile pline cu turiști mulțumiți, care se vor întoarce și anii viitori”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

Prin înființarea Grupului de lucru pentru turism, va fi facilitată colaborarea între instituțiile amintite și agenții economici din turism, care vor fi convocați, periodic, la întâlniri cu instituțiile membre.

Prin mecanismele Grupului, vor fi coordonate și acțiunile de verificare și control, care se vor desfășura în trei etape:

  • Etapa I – 01.05.2022 – 01.06.2022 – identificarea agenților economici, îndrumarea și dispunerea măsurilor pentru remedierea deficiențelor constatate;
  • Etapa a II-a – 02.06.2022 – 11.06.2022 – verificarea îndeplinirii măsurilor dispuse;
  • Etapa a III-a – 12.06.2022 – 15.09.2022 – verificarea desfășurării activităților conform legislației în vigoare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*