Grup de traficanți de droguri ce operau în Mangalia, destructurat de polițiștii constănțeni

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri. Imagine cu rol ilustrativ.

Polițiștii constănțeni de la Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT, au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Șase persoane au fost reținute.

Potrivit IPJ Constanța, în perioada ianuarie – iunie 2022, persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, ar fi acționat, în mod coordonat și concentrat, în vederea obținerii de venituri din vânzarea de substanțe cu efect psihoactiv și droguri de mare risc, fapte comise în municipiul Mangalia.

„Unul dintre membrii grupării, un bărbat, de 24 de ani, ar fi acționat în vederea coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri, precum și pe linia procurării, depozitării en-gros și vânzării de substanțe psihoactive, destinate punerii în vânzare la adresa sa de domiciliu, respectiv a distribuirii lor către ceilalți membri implicați în comercializarea en-detail a ambalajelor cu substanțe psihoactive. Ceilalți membri ai grupării ar fi avut rolul de a pune în vânzare substanțele psihoactive către consumatori”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Constanța.

Astfel, la data de 14 iunie, polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Mangalia și în localitățile limitrofe. În urma descinderilor, au fost descoperite droguri de risc și mare risc, diferite sume de bani, precum și șapte telefoane mobile.

Ulterior, după administrarea probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul DIICOT Constanța a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a cinci persoane. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, iar în cursul zilei de miercuri, 15 iunie, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

În cursul zilei de joi, 16 iunie, polițiștii au identificat o a șasea persoană, un bărbat, de 32 de ani, care a fost reținută, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*