Grup de suport pentru pacienții ori aparținătorii persoanelor diagnosticate cu afecțiuni oncologice, organizat la Constanța

Sediul DGASP Constanța. FOTO DGASCP

Asociația Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață“, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, organizează Grupul de suport psihologic pentru persoanele diagnosticate cu cancer.

Întrunirile vor avea loc în prima și a treia zi de miercuri a fiecărei luni, de la ora 17.00 la 19.00, la sediul Serviciului Management de Caz pentru Copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, situat pe strada Ciprian Porumbescu, nr. 2 A. Așadar, prima întâlnire a grupului de lucru va avea loc în data de 27 octombrie.

Participarea la grupul de suport este gratuită iar înscrierile se pot face pe adresa de e-mail a DGASPC Constanța – office@dgaspc-ct.ro, cu mențiunea „Pentru Grupul de suport psihologic pentru persoanele diagnosticate cu cancer“ și specificându-se, în textul e-mailul, numele, prenumele și numărul de telefon al solicitantului.

Grupul de suport este destinat atât femeilor, cât bărbaților, dar și aparținătorilor persoanelor adulte și ai copiilor cu boli oncologice.

Obiectivele Grupului de suport sunt: reducerea izolării sociale, a stării de anxietate, creșterea nivelului de informație în ceea ce privește boala oncologică, creșterea abilităților de comunicare, diminuarea stării de epuizare fizică, mintală și emoțională, formarea unor strategii de acceptare a bolii și de luptă împotriva acesteia, sporirea sentimentului de securitate prin intermediul discuțiilor cu persoane care au experiențe similare, reducerea/prevenirea stresului, a depresiei, informații legate de nutriție.

Activitățile Grupului de suport sunt: împărtășirea experiențelor proprii între persoanele din Grup; informarea participanților cu scop educativ (ex: tratamentul și efectele secundare ale chimioterapiei/radioterapiei/hormonal, efectele intervenției chirurgicale, diverse informații actualizate etc.). De asemenea, în cadrul Grupului de suport vor avea loc și întâlniri cu specialiști din domeniu – oncologi, radioterapeuți, fizioterapeuți, psihoterapeuți, specialiști din domeniul terapiilor complementare. În cadrul Grupului de suport va fi prezentată și o serie de exerciții fizice pentru prevenirea limfedemului și menținerea sub control a greutății corporale.

Activitățile Grupului de suport vor fi moderate de psihologi cu specializare în psihologie medicală oncologică – psiho-oncologie din cadrul Asociației Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață“.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*