Grecia va deschide un Consulat onorific la Constanța

Primarul Vergil Chițac a primit vizita Excelenței-Sale, Sofia Grammata, șefa misiunii diplomatice a Greciei în România. FOTO Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit joi, 15 iulie, vizita Excelenței-Sale, Sofia Grammata, șefa misiunii diplomatice a Greciei în România.

Excelența-Sa, Sofia Grammata, a subliniat că principala sarcină a misiunii diplomatice a Greciei în România o reprezintă consolidarea relațiilor bilaterale româno-elene în domeniul economic și că, din această perspectivă, vizita la Constanța are o relevanță deosebită din perspectiva necesității dezvoltării relațiilor economice și comerciale ale orașului Constanța cu municipalități din Grecia și a consolidării investițiilor grecești în municipiu. În acest context, șefa misiunii diplomatice a Greciei în România a anunțat că, în următoarele luni, va fi deschis la Constanța un consulat onorific al Republici Elene.

În momentul de față, potrivit datelor statistice, există cca 90 de firme, companii și societăți grecești înregistrate la Constanța, în numeroase domenii, precum industria ospitalității (hoteluri, restaurante etc), construcții și reparații de nave, imobiliare etc., iar interesul firmelor grecești pentru Constanța este în creștere.

S-a apreciat că cele mai importante domenii în care pot avea loc dezvoltări semnificative ale relațiilor de colaborare la nivel municipal sunt turismul, sursele regenerabile de energie (în principal energia eoliană, energia solară, energia hidroelectrică), reciclarea deșeurilor și economia circulară, producția bio etc. Excelența-Sa, Sofia Grammata, a prezentat experiența de care dispun municipalitățile din Grecia în aceste domenii.

Totodată, ES ambasador Sofia Grammata a precizat că Grecia a ieșit din criza financiară, că deține o experiență considerabilă în domeniul absorbției fondurilor europene care poate fi transmisă altor țări interesate și că este interesată să continue trendul de consolidare a investițiilor grecești în România.

„Vom deveni unul dintre principalii investitori în România”, a anunțat șefa misiunii diplomatice a Greciei în România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*