Grav accident de muncă la rafinăria Petromidia: un angajat a murit, iar o femeie a fost transportată la spital în stare critică

Un tragic accident de muncă, soldat cu o persoană decedată și una grav rănită, a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 13 mai, la rafinăria Petromidia din Năvodari.

Potrivit informațiilor preliminare, doi angajați ai rafinăriei au căzut într-un rezervor pentru azot, în jurul orei 17.00, iar după primirea sesizării la fața locului au fost mobilizate forțe impresionante de intervenție, inclusiv un elicopter SMURD și mai multe echipaje de pompieri, cu un total de aproximativ 30 de salvatori.

În urma operațiunilor de salvare, cele două victime, o femeie și un bărbat, au fost aduse la suprafață, ambele în stare de inconștiență. Ulterior, femeia a fost resuscitată și apoi a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă (TIM) și transportată, tot în stare inconștientă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Cadrele medicale prezente la fața locului au efectuat protocolul de resuscitare și în cazul celui de-al doilea angajat, un bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani, dar, cu toate acestea, a fost declarat decedat de către medicul elicopterului SMURD.

Polițiștii din Năvodari s-au deplasat și ei imediat la locul incidentului și au început cercetările. Cauzele precise ale accidentului nu au fost încă stabilite, iar ancheta la fața locului este în plină desfășurare pentru a clarifica circumstanțele și pentru a determina responsabilitățile implicate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Comunicat din partea Rompetrol Rafinare privind accidentul de muncă de la Petromidia în urma căruia o persoană a murit, iar alta a fost grav rănită – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*