Gigacaloria va costa 250 lei. Diferența de preț până la 433 lei va fi suportată din Bugetul Local

Caloriferele rămân reci. FOTO Adrian Boioglu
RADET Constanța începe încărcarea instalațiilor.

Consilierii Locali sunt chemați din nou în ședință pentru a vota prețul gigacaloriei pentru sezonul rece. Propunerea semnată de primarul Decebal Făgădău spune că oamenii vor plăti 250 lei pentru fiecare gigacalorie consumată.

Prețul este același ca anul trecut și asta înseamnă că diferența este plătită de la bugetul local, adică de absolut toți constănțenii, indiferent dacă sunt sau nu abonați RADET.

Iată și modelitatea de calcul pentru energia termică:

Prețul de producție de la Electrocentrale SA este de 251,43 lei + TVA. Tariful de distibuție al RADET este, începând cu aprilie 2016, de 107,36 lei + TVA. Așadar prețul total ajunge la aproape 431 lei/gigacalorie.

Subvenția acordată de primăria Constanța este de 180.55 lei/GCal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*