CL Mangalia a aprobat ajutorul de încălzire în locul subvenției la gigacalorie

CL Mangalia a aprobat un ajutor financiar suplimentar pentru încălzirea locuinței. FOTO Primăria Mangalia

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, luni, 18 iulie, în cadrul unei ședințe extraordinare, înlocuirea subvenției la prețul gigacaloriei, cu ajutorul de încălzire, acordat începând cu data de 1 noiembrie, cetățenilor branșați la sistemul centralizat de termoficare.

Astfel, potrivit unei Hotărâri adoptate de CL, de la începutul sezonului rece 2022 – 2023 se elimină subvenția acordată la costul de producție al gigacaloriei pentru persoanele fizice și juridice racordate la sistemul centralizat de termoficare, prețul de facturare aprobat de ANRE urmând să fie de 838,18 lei (TVA inclusă).

În aceeași ședință, aleșii locali au votat proiectul de hotărâre în baza căruia, de la 1 noiembrie 2022, Primăria Mangalia va acorda ajutoare de încălzire cetățenilor branșați la sistemul centralizat de termoficare, în funcție de veniturile lunare pe membru de familie și cu respectarea unor criterii de atribuire a acestui sprijin financiar. Conform documentelor votate de consilieri, ajutoarele de încălzire se vor acorda în completarea sprijinului financiar oferit de Guvern, în baza măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. De ajutorul de încălzire oferit de la bugetul local vor beneficia gospodăriile cu venituri nete lunare de până la 2.093 lei/membru de familie, precum și persoanele singure ale căror venituri lunare nu depășesc 2.550 de lei.

„Am decis să înlocuim subvenția cu ajutorul de încălzire, întrucât nu este normal ca din taxele și impozitele achitate de locuitorii Mangaliei să se plătească încălzirea pentru apartamentele de vacanță ale unor cetățeni din alte orașe ale țării. Consider că această măsură de protecție socială, denumită subvenție sau ajutor de încălzire, trebuie aplicată doar celor care au cu adevărat nevoie de ajutorul municipalității, respectiv persoanele singure, pensionari, persoane cu dizabilități sau cei cu venituri reduse. Efortul financiar din partea bugetului local va fi aproximativ același ca și în anii precedenți, cu deosebirea că alocarea acestor sume se va face pe alte criterii decât până acum, cu precădere către categoriile vulnerabile”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Edilul orașului a mai precizat că, în perioada imediat următoare, toți cetățenii branșați la sistemul centralizat de termoficare vor fi informați, prin intermediul Asociațiilor de Proprietari, astfel încât cei interesați să-și depună dosarul la Direcția Asistență Socială, până la începutul sezonului rece.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*