FOTO VIDEO Primăria Ovidiu se poate lăuda cu unul dintre cele mai moderne sedii din țară. Centru de Informare pentru cetățeni arată ca o multinațională

George Scupra, Primarul orașului Ovidiu. FOTO Adrian Boioglu
George Scupra, Primarul orașului Ovidiu. FOTO Adrian Boioglu

Puține Primării au grijă de felul în care sunt tratați “clienții” lor, adică acei cetățeni care le calcă pragul pentru a cere informații sau pentru a-și achita dările.

La Primăria orașului constănțean Ovidiu situația stă cu totul altfel. Primarul George Scupra a reușit să transforme o clădire abandonată de 10 ani, aflată în ruină, într-una modernă, care poate fi comparată cu o bancă sau o companie multinațională. Secretul e simplu: bani din bugetul local, imaginația angajaților și mobilier și pereți pictați în culori vesele și căptușiți cu imagini care fac cinste orașului.

Povestea noului sediu al Primăriei Ovidiu, mai exact cel al Centrului de Informare Cetățeni a început în toamna anului trecut. Primarul Scupra a reușit să recupereze atunci o clădire aflată în proprietatea ANAF de mai bine de 10 ani. Camerele erau roase de mucegai și podelele, țevile de apă sau pereții nu puteau fi folosite.

Lucrările au durat aproape două luni și au presupus reabilitarea completă a camerelor, de la parchet, conducte și până la pereți și ferestre. Noul Centru de Informare Cetățeni poate fi acum ușor confundat cu un sediu de bancă modern.

După ce treci de ușa de la intrare, vezi zona de Casierie la Stânga și Registratura și Centrul de Informare pe culoarul din partea dreaptă. Pereții nu sunt văruiți în banalul alb, ci au pe ei un mozaic de culori calde. Nu lipsește iluminatul ambiental și imaginile luminate din interior cu cele mai frumoase peisaje din orașul Ovidiu.

Cine trece de pragul instituției are senzația că a nimerit într-un sediu de firmă. Până și scaunele pe care poți să te odihnești au un design plăcut și total atipic, iar pe pereți poți să vezi monitoare digitale cu detaliile despre taxele și impozitele locale, precum și informații despre programele sociale oferite de Primăria Ovidiu.

Nici statul la coadă pentru plata taxelor nu este un moment banal. Un angajat cu înclinații către design a pictat pe peretele din spatele funcționarilor o fereastră care pare să-ți arate lacul Siutghiol și Insula Ovidiu, două dintre reperele turistice ale localității.

Investiția totală nu a depășit 200.000 lei și ea include reparațiile capitale pentru clădire, amenajările interioare, mobilierul și electronicele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*