George Măndilă, președinte OMD Mamaia-Constanța își exprimă neutralitatea în discuțiile despre suspendarea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia

Plaja Reyna din Constanța. FOTO OMD Mamaia - Constanța
Plaja Reyna din Constanța. FOTO OMD Mamaia - Constanța

Proiectul de hotărâre pentru suspendare Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia naște controverse după depunere. Propunerea a venit din partea unei formațiuni politice din Consiliul Local.

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a luat act de opiniile existente și a discutat despre această inițiativă în ședința de Consiliu Director:

“Noi, ca și asociație de promovare a destinației turistice Mamaia, ne exprimăm neutralitatea față de această situație. Principala noastră preocupare o reprezintă susținerea și creșterea afacerilor din stațiunea Mamaia. Având mai multe afaceri la dispoziție, comunitatea va crește din ce în ce mai mult din punct de vedere economic.

E important să precizăm că noul PUZ va rezolva doar o jumătate din necesarul stațiunii, având în vedere că cealaltă jumătate de teren va fi reglementată de noul PUZ al plajelor inițiat de Ministerul Mediului, în colaborare cu OAR (Ordinul Arhitecților din România) și care are deja un câștigător al Concursului de Soluții, desfășurat luna trecută. Așteptăm cu interes PUZ-ul plajelor și studiul de fezabilitate”, a precizat George Măndilă, președinte al Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța.

Totodată, reprezentanții organizației au adăugat că urmează să fie anunțată perioada de depunere a intențiilor de construcție din partea proprietarilor. În baza cercetării efectuate, arhitecții vor propune o anumită împărțire pe zone (ZR), dar și indicatorii urbanistici, precum și funcțiunile permise sau interzise. Într-un final, va exista un instrument juridic de planificare care să arate cum se va dezvolta stațiunea Mamaia pe viitor.

În toamna anului 2021, Consiliului Local Constanța a respins o asemenea inițiativă, iar municipalitatea a demarat o procedura de achiziție pentru PUZ-ul stațiunii Mamaia. În prezent, noul PUZ se află încă în faza de cercetare. Urmează o serie de dezbateri publice, în privința cărora OMD Mamaia-Constanta se va îngriji ca majoritatea agenților economici din stațiune sau proprietarii de terenuri, persoane fizice si juridice, să fie informați și să participe la ele.

Referitor la propunerea de suspendare a actualului PUZ, care se află pe masa secretarului general, în momentul în care se va intra in procedura de transparență publică, Organizația de Management al Destinației Mamaia – Constanța, ca parte interesată, va participa, eventual, la dezbaterea publică.

„Decizia aparține Consiliului Local. Noi, ca și OMD, dorim să ne facem treaba în privința promovării stațiunii, dar suntem interesați și de predictibilitatea în business, având în vedere că, printre asociații noștri se regăsesc toate patronatele formate din agenții economici ai industriei ospitalității”, a mai adăugat George Măndilă, președinte al Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*