Garda de Mediu despre incendiul de la Petromidia: direcția fumului este în sens opus față de plajă și oraș, cetățenii sunt în siguranță

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au precizat vineri, 2 iulie, în cazul incendiului de la rafinăria Petromidia, că la acest moment situația este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea populația este rugată să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor.

Iată principalele repere ale incidentului petrecut la Petromidia:

  • Vineri, 2 iulie, la ora 12.16 a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, județul Constanța.
  • În aproximativ opt minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.
  • Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.
  • Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor, dintre care, una, cu arsuri pe 45 la sută din suprafața corpului, transportată cu elicopterul SMURD la spital, una, cu arsuri la nivelul feței, transportată la spital, una cu traumatism membru inferior, una, cu traumatism lombar, transportată la spital și una cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operațiuni de căutare – salvare în cazul unei persoane dispărute.
  • Incendiul a fost localizat la ora13.14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți.
  • La locul intervenției s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază cinci autospeciale de stingere cu apa și spumă, un autocamion cu 2.000 de litri de substanța de stingere, o autospecială transport victime multiple, o cisternă, cinci ambulanțe SMURD de prim ajutor, o unitate de terapie intensivă mobilă, cinci ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și un elicopter SMURD.
  • Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forțe suplimentare, respectiv: opt autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere. Ulterior cantitatea de substanță de stingere a fost suplimentată cu cate 2.000 de litri de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ÎL și ISU VN.

Situația este încă în dinamică, vom reveni cu actualizări.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*