Fundația Crucea Alb-Galbenă dă start campaniei sociale „Ajutor la bătrânețe”

Fundația Crucea Alb-Galbenă dă start campaniei socială „Ajutor la bătrânețe”

Fundația Crucea Alb-Galbenă – Filiala Constanța a demarat un nou proiect social dedicat vârstnicilor, oferind astfel oportunitatea unui număr de 30 de bătrâni de a beneficia de servicii medicale și/sau sociale la domiciliu.

Mesajul campaniei este că un simplu SMS trimis la numărul 8834, care poate să fie gol sau poate conține orice mesaj, reprezintă o donație de doi euro făcută pentru bătrânii neajutorați din județul Constanța.

„Prin proiectul <<Ajutor la bătrânete!>> ne propunem să strângem fonduri cu sprijinul cărora să putem derula activități în teritoriu (zonele defavorizate din județul Constanța), la domiciliul persoanelor care se află în imposibilitatea de a se deplasa. Vorbim aici în principal de bolnavi greu deplasabili sau imobilizați la pat. Această categorie de pacienți necesită o îngrijire medico-socială de specialitate, prin tehnici, proceduri, manevre și servicii efectuate de personal autorizat, specializat și perfecționat”, au precizat reprezentanții fundației.

Perioada alocată proiectului, de trei luni, până pe data de 15 martie, a fost aleasă pentru a le fi aproape în sezonul rece care devine o provocare, un test de rezistență pentru această grupă de vârstă aflată la risc. Lipsa unui sprijin material, moral și fizic reprezintă un factor negativ în evoluția bolii, cu atât mai mult cu cât vârstele avansate sunt asociate cu afecțiuni cronice nu doar dureroase, dar și invalidante.

„Ce vom face? Vom străbate județul în lung și-n lat, punându-le la dispoziție materiale medicale și sanitare de care au nevoie, precum și accesorii, echipamente și dispozitive medicale. Aportul adus prin acest proiect este major, experiența fundației noastre în campanii sociale arătându-ne nevoile reale ale comunității. Poveștile de viață ale bătrânilor care locuiesc singuri sunt emoționante, motivându-ne să luptăm pentru a-i ajuta să trăiască decent, în ciuda lipsurilor și, mai ales, a bolilor netratate la timp, inclusiv a afecțiunilor asociate care sunt un adevărat dușman al organismului și așa slăbit”, au mai transmis sursele citate.

Fundația Crucea Alb – Galbenă filiala Constanța (Îngrijiri medico-sociale la domiciliu) este o organizație nonguvernamentală, independentă, apolitică, înființată ca structura teritorială în anul 2014, ca o necesitate pentru pacienți și nevoile acestora, în mod special pentru persoanele vârstnice, categoria de pacienți vulnerabili și cu cele mai mari nevoi de îngrijiri medico-sociale la domiciliu.

Echipa de lucru este formată din persoane dedicate cauzei, cu aplecare către problemele specifice grupului de vârstă, dispuse să lucreze în condiții de multe ori mai dificile, manifestările multora dintre pacienți fiind de natură emoțională, dar și medicală. Sunt oferite servicii medicale la domiciliul bolnavilor, cu titlu gratuit, fiind unicul furnizor din domeniu aflat în relație contractuală cu CJAS Constanța. Totodată, contracost, este asigurată o gamă diversificată de servicii sociale și îngrijiri paliative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*