Fregata „Regina Maria” participă, pentru a treia oară în acest an, la misiunile unei grupări navale NATO

Fregata Regina Maria. FOTO Wikipedia
Fregata Regina Maria. FOTO Wikipedia

Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră față de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, prin integrarea fregatei „Regina Maria” în gruparea navală permanentă a NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care va desfășura misiuni de asigurare a securității aliate, în Marea Mediterana, în perioada 27 octombrie – 30 noiembrie.

Nava militară românească are la bord un echipaj alcătuit din 240 de militari, un elicopter IAR Puma Naval și un detașament de scafandri de luptă de incursiune la bord. Fregata va pleca sâmbătă, 23 octombrie, din portul militar Constanța spre Mediterana, pentru a se intra în gruparea SNMG-2 și pentru a executa misiuni de supraveghere a traficului naval și de descurajare a unor potențiale amenințări asupra statelor Alianței din bazinul mediteranean. Totodată, fregata „Regina Maria” va participa și la exercițiile multinaționale „Dogu Akdeniz 21”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, și „NIRIIS 21”, condus de Forțele Navale ale Greciei.

„Descurajarea și apărarea colectivă constituie nucleul central al Alianței Nord-Atlantice, susținut de Articolul 5 al Tratatului de la Washington și de o legătură transatlantică durabilă. Forțele Navale Române contribuie la susținerea unei abordări aliate de tip 360 de grade, privind apărarea colectivă, gestionarea crizelor și securitatea prin cooperare, fiind în măsură să furnizeze Alianței personal specializat și capabilități necesare pentru creșterea rezilienței și a capacității NATO de răspuns la orice tip de amenințare”, au preciat reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale.

Fregata „Regina Maria” face parte din pachetul de forțe pus la dispoziția NATO de Armata României. Anul acesta nava se află la cea de-a treia integrare în gruparea navală NATO SNMG-2, iar în luna septembrie a deținut comanda grupării navale a Operației NATO „Sea Guardian”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*