Fregata „Regele Ferdinand” a Forțelor Navale Române participă la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”

Fregata „Regele Ferdinand” participă la Operația „IRINI”, în Marea Mediterană. FOTO: SMFN

Fregata „Regele Ferdinand”, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval și o grupă de operatori pentru forțe speciale ambarcate, a plecat vineri, 5 mai, din portul militar Constanța, pentru a participa la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”, în Marea Mediterană, până la jumătatea lunii iunie.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), misiunea marinarilor militari români constă în asigurarea respectării embargoului ONU (Organizația Națiunilor Unite) asupra armelor impus Libiei și în combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și executarea de inspecții la bordul navelor comerciale din bazinul mediteraneean.

„Participarea Armatei României, cu capabilități ale Forțelor Navale Române și ale Forțelor pentru Operații Speciale, la Operația IRINI se execută pentru a îmbunătăți situația de securitate din Marea Mediterană și pentru a sprijini efortul comun de încetare a conflictului din Libia, în scopul îndeplinirii angajamentelor asumate de țara noastră față de Uniunea Europeană”, au precizat sursele citate.

Pe durata celor aproximativ 40 de zile de dislocare în Marea Neagră și Marea Mediterană, fregata „Regele Ferdinand” va efectua escale de pregătire a echipajului și de refacere a capacității de luptă a navei militare în porturi din zonele de sud ale Italiei și Greciei. Nava militară românească este comandată de comandorul George-Victor Durea, iar echipajul acesteia este format din 239 de militari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*