FOTO Ziua Unirii Principatelor, sărbătorită la Cumpăna prin depuneri de coroane de flori și un spectacol al elevilor din localitate

Ziua Unirii Principatelor, sărbătorită la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Cumpăna printr-o ceremonie de depunere de coroane la cele trei monumente dedicate eroilor, dar şi printr-un spectacol literar artistic, prezentat de către preșcolarii grădinițelor “Florilor” împreună cu elevii Liceului “Nicolae Dumitrescu“ .

De la eveniment nu a lipsit nici ansamblul folcloric “Mugurașii Cumpenei” pregătit de către maestrul coregraf Olteanu Constantin. În cinstea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române au defilat militari ai UM 01737 Topraisar.

Veteranul Ion Ceapă, care în luna martie va împlini 102 de ani a primit din partea Primăriei şi Consiliului Local Cumpăna o diplomă de excelenţă “în semn de recunoştinţă pentru eroismul şi demnitatea cu care a apărat libertatea, interesele şi integritatea României”.

“Astăzi, aniversând cei 160 de ani de la Unirea Principatelor Române dăm legitimitate poporului român. Unirea Ţării Româneşti cu Moldova, înfăptuită la 24 ianuarie 1859, cunoscută ca Mica Unire, reprezintă un moment crucial pentru poporul român. Reuşita de acum 160 de ani a fost făcută pentru noi. Aducem un pios omagiu celor care au contribuit la înfăptuirea acestui act. La mulți ani, România!” a spus primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*