FOTO Ziua Unirii Principatelor a fost sărbătorită la Cumpăna prin depuneri de coroane de flori și un spectacol al elevilor din localitate.

Eroii sunt mereu cinstiți la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Cumpăna, printr-o ceremonie de depunere de coroane la cele trei monumente dedicate eroilor, dar şi printr-un spectacol literar artistic, prezentat de către elevii Liceului “Nicolae Dumitrescu“ împreună cu ansamblurile folclorice „Mugurasii Cumpenei” și „Boboceii Cumpenei” pregatite de către maestrul coregraf Constantin Olteanu, dar și grupul vocal instrumental Folk Trotter.

Veteranul de razboi Ion Ceapă, care în luna martie va împlini 103 de ani a primit din partea Primăriei şi Consiliului Local Cumpăna o diplomă de excelenţă „în semn de recunoştinţă pentru eroismul şi demnitatea cu care a apărat libertatea, interesele şi integritatea României”.

Primarul comunei Cumpăna, doamna Mariana Gâju, prezentă la lucrarile sedintei Comitetului Director al Consiliului Municipalităților și Regiunilor din Europa, ce se desfăsoara în Franța a transmis prin intermediul viceprimarului Florin Neagu mesajul sau cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române.

„Sărbătorim astăzi evenimentul care, ca o făclie luminoasă, a parcurs 161 de ani, însuflețindu-ne să dăm “mână cu mână” și astfel să demonstrăm că numai împreună putem însemnă o națiune puternică într-un stat independent. „Unirea e singura stare politică ce putea să asigure viitorul nostru”, spunea Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci, ziua de 24 ianuarie s-a înscris în istoria României și în conștiințe ca ziua renaşterii naţionale, pe care avem datoria să o rememorăm și s-o celebrăm.
Aducem un pios omagiu celor care au contribuit la înfăptuirea acestui act. La mulți ani, România!”a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*