FOTO VIDEO Ziua Femeii, sărbătorită de social democratele constănțene, în stațiunea Mamaia cu îndemnuri clare la curaj în fața egalității de șanse. Mariana Gâju: „Județul Constanța va promova pe listele de europarlamentar o femeie”

Sărbătoarea femeilor social-democrat din Constanța. FOTO OFSD Constanța

Adevărata egalitate de șanse va exista abia atunci când femeilor li se vor încredința aceleași responsabilități de care au parte bărbații. Cuvintele îi aparțin celei supranumite „Doamna de Fier”, Margaret Thatcher, însă semnificația lor rămâne actuală și se aplică inclusiv femeilor cu aspirații de performanță în politică și administrație din județul Constanța.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, reprezentantele Organizației Femeilor Social Democrate a județului Constanța, s-au reunit și în acest an într-un cadru festiv, duminică, 3 martie, pentru a sărbători începutul primăverii, dar mai ales femeia și contribuția sa importantă la viața comunității. Într-o atmosferă plină de energie și voie bună, peste 1.000 de femei remarcabile din întregul județ Constanța, alături de invitați de seamă, au petrecut în stațiunea Mamaia.

„Este o zi deosebită, pregătită de Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate Constanța, împreună cu echipa organizației municipale, precum și cu sprijinul tuturor celorlalte 70 de organizații din localitățile județului Constanța. Este o activitate dedicată a peste 1.000 de femei. Eu, pe această cale, le doresc din tot sufletul să se bucure de ziua minunată. Nu doar locația este frumoasă, ci și formația care asigura buna dispoziție și, păstrând tradiția, o gastronomie autentică dobrogeană, pentru că suntem la malul mării, presărată cu tot ceea ce au ales doamnele noastre.

Trebuie să vă spunem că bucuria ne-o facem noi. Petrecerea, dacă vrem să fie o reușită, este pentru că noi vedem că noi fiind unite suntem o forță. Le doresc din tot sufletul sănătate prietenelor mele, colegelor mele, dar le doresc din tot sufletul și acasă, familiilor acestora să aibă parte de sănătate. Dacă acasă e sănătate și e pace, noi, în familia mare social-democrată putem să ducem pe umeri problemele localităților pe care le reprezentăm și să putem să aducem și în sufletele locuitorilor județului Constanța un strop de speranță, subliniez și îmi asum cuvântul, încredere, speranță, credință că doar împreună putem să facem lumea mai bună”, a ținut să ureze președintele Organizației județene a Femeilor Social Democrate Constanța, Mariana Gâju.

Au sărbătorit Ziua Femeii alături de cele aproximativ 1.000 de doamne și domnișoare social-democrate și reprezentanții Biroului Permanent Județean al PSD Constanța, precum și oaspeți de nivel guvernamental.

„O avem printre noi pe doamna secretar general al Organizației Femeilor, doamna Maria Lazăr, doamna ministru Natalia Intotero, doamna secretar de stat Monica Săsărman, de la Ministerul Dezvoltării, avem doamne de la Ministerul Fondurilor Europene, de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietății, doamne președinte de organizații de la nivelul Municipiului București, Sector 2, Sector 6, care au putut răspunde invitației noastre. (…) De la nivelul Bucureștiului avem invitați și bărbați, secretar de stat de la Ministerul Educației, domnul Florin Lixandru, oameni care întotdeauna au venit în sprijinul județului Constanța”, a enumerat Mariana Gâju.

Emoționată de prezența sa la Constanța, în mijlocul atât de multor femei cu aspirații pentru a schimba peisajul politic și administrativ al județului Constanța, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse le-a transmis constănțencelor un mesaj de încredere și le-a urat să aibă curaj să își pună în aplicare ideile, pentru un viitor mai bun.

„Distinse doamne, domnișoare, dragi colegi să știți că pentru mine este o mare, mare bucurie să fim împreună astăzi, aici, acasă la dumneavoastră și pot să spun acasă și la mine, pentru că de câte ori am ajuns în județul Constanța, Mariana, alături de dumneavoastră, alături de colegi, ne-ați făcut să ne simțim ca acasă. Să știți că după o călătorie de câteva județe din nordul țării, din Moldova, am plecat dis-de-dimineață pentru a ajunge aici din respect pentru voi, pentru a vă mulțumi pentru toată implicarea pentru că sunteți o echipă. O echipă puternică este formată din doamne, domnișoare, bărbați cu înțelepciune și tineri. Cred că aici, în județul Constanța și în Municipiul reședință de județ nu cred că va fi o problemă de reprezentare a femeilor. Cristina Dumitrache, alături de doamnele primar, fac o treabă excelentă, dar e loc de cât mai multe doamne”, a transmis ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero.

Un mesaj de respect și admirație pentru eforturile și dedicarea femeilor social-democrate de la malul mării a rostit și secretarul de stat în Ministerul Educației, Florin Lixandru:

„Astăzi este o zi specială în care celebrăm, pe lângă frumusețea dumneavoastră interioară și exterioară implicarea dumneavoastră, a doamnelor și domnișoarelor în bunul mers al comunității constănțene, în proiectele și programele politice și sociale pe care partidul nostru le întreprinde. Vă felicit pentru acest lucru, sunteți pilonii dezvoltării unei societăți mai echitabile și mai incluzive și vă îndemn s-o țineți tot așa”.

În adresarea succintă pe care a avut-o, președintele organizației municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache, a ținut să sublinieze faptul că este pentru prima dată în istoria democrației din România când femeile au depășit bărbații ca număr de funcții de conducere ocupate.

„Este pentru prima dată în istoria României când doamnele au depășit salariul mediu brut al bărbaților – a completat Dumitrache – deci două flori la acest buchet frumos în această primăvară. Echipa de la Municipiu, după cum vedeți, este o echipă frumoasă, sănătoasă și foarte unită. Eu vă mulțumesc foarte mult și urez Organizației județene a doamnelor mult succes în continuare”.

Cuvintele liderului organizației municipale a PSD Constanța au fost, de fapt, o completare la spusele președintelui organizației județene, Felix Stroe, care a dezvăluit că echipa din care face parte este o puternică susținătoare a egalității de șanse, în special în privința asumării, de către femei, a unor funcții de conducere accesate, mult timp, doar de bărbați.

„Ne-am dorit ca numărul de femei care să fie consiliere locale, comunale, orășenești, municipale, județene, care să fie primari, să fie cât mai mare și n-am scăpat niciodată ocazia să vă adresez rugămintea să îndrăzniți. Noi vrem să fiți lângă noi, vrem ca jumătate, nu o treime cum este linia națională, noi vrem ca jumătate dintre funcțiile, dintre locurile eligibile politice să fie ale dumneavostră. Vrem ca jumătate din cei 70 de primari să fie doamne. Avem oricum cel mai mare număr de primari din județele României, de primari doamne, dar ce frumos ar fi să avem 35 de primari doamne. Trebuie să îndrăzniți, pentru că puteți, pentru că ați dovedit că aveți toate calitățile de care este nevoie pentru aceste funcții”, a fost mesajul enunțat de Felix Stroe.

Răspunsul la întrebările cât de sus poate ajunge o femeie în ierarhia partidului din care face parte și către ce aspirații poate tinde, a fost oferit tot de președinta organizației județene a Femeilor Social Democrate Constanța, Mariana Gâju:

„Cred că depinde în primul rând de femei, să dorească femeia, să accepte această provocare și să se dedice întru totul județului Constanța. Trebuie să avem, în primul rând, femeia care spune: «eu vreau, pot, am tot ce îmi trebuie să pot să duc această muncă și vreau să fac această muncă împreună cu o echipă la nivelul județului Constanța»”.

Mai mult decât atât, Mariana Gâju a dezvăluit faptul că, pe lista eurodeputaților propuși de PSD la alegerile de anul acesta se va regăsi și o constănțeancă. Acest lucru, este de părere Mariana Gâju, reprezintă o recunoaștere și o celebrare a contribuției pe care organizația de femei a avut-o, de-a lungul anilor, pentru bunăstarea județului Constanța.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*