FOTO VIDEO Ziua de 1 Mai a fost sărbătorită la Cumpăna printr-o petrecere câmpenească. Mariana Gâju: “A fost bucuria revenirii la normal”

Ziua de 1 Mai la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

A fost sărbătoare la Cumpăna. Ziua de 1 Mai a fost marcată de comunitatea locală printr-o petrecere câmpenească așa cum se întâmpla înainte de pandemie. Oamenii au avut parte de muzică, spectacol susținut de ansambluri folclorice, grătare cu mititei și multă voie bună.

Startul evenimentului a fost dat începând cu ora 12, când toți locuitorii comunei au fost invitați în spatele sălii de sport Elena Frâncu, pe terenul alăturat parcului. Primarul Mariana Gâju a afirmat că această petrecere reprezintă o revenire la normalitate după perioada de pandemie.

“E bucuria revenirii la normal. Încercăm să reînviem tradiția noastră cumpăneană de a avea sărbătoarea cumpenească an de an de 1 Mai. Pentru că sportivii noștri, copiii noștri au muncit foarte mult chiar în an de pandemie, au obținut rezultate deosebite la concursuri naționale și internaționale, la olimpiadele județene, la disciplinele de bază, vrem pe ei să îi punem în valoare, pentru ei să oferim drept răsplată această sărbătoare. Dar bineînțeles și părinților acestor minunați copii. Avem peste 380 de minunați copii înscriși la Clubul Sportiv Victoria Cumpăna, dar și copii participanți la olimpiadele naționale – faza județeană, care merită puși în valoare. Trebuie să le mulțumi părinților care mereu i-au susținut”, a spus Mariana Gâju.

Ea a lăudat sportivii din Cumpăna, în principal pe fetele de la gimnastică ritmică. Acestea au obținut recent la un concurs internațional organizat la București, 20 de medalii, dintre care 10 de aur, 5 de argint și 5 de bronz.

Mariana Gâju consideră că acești copii au nevoie de finanțare pentru a putea practica sportul.

“90% este finanțarea Consiliului Local Cumpăna pentru că astfel educăm copiii prin sport, îi învățăm în același timp o alimentație sănătoasă, îi ținem în priză, nu le dăm timp liber să se gândească la alte lucruri care îi poartă pe cărări greșite. De ce să nu investim în sport? Niciodată nu e prea mult când investești în educație și în sănătate. Nici pe departe nu investim cât ar trebui, cât ar merita acești copii care au devenit campioni internaționali și la lupte. Nu e de colo să avem medalie de aur, să avem vicecampioana internațională la lupte, chiar la lupte pe plajă”, a povestit primarul din Cumpăna.

Mariana Gâju are și un regret, faptul că petrecerea câmpenească de 1 Mai nu s-a mai putut ține la locul tradițional, pe malul stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră.

“Grătarele sfârâie, sunt și la dispoziția locuitorilor care doresc să cumnpere și nu au venit cu pachete de ascaă, avem locuri de joacă pentru copii și produsele specifice pe care le iubesc copiii și nu numai.

Îmi pare rău că locul minunat de 1 Mai pe care îl aveam pe malul stâng al Canalului a fost distrus deocamdată și nu mai putem să organizăm așa cum se cuvine. Vreau să vă spun că sunt mii de locuitori care și-au ales fiecare un locușor acolo unde noi altădată aveam organizată ziua de 1 Mai”, a mai povestit Mariana Gâju.

Cumpănenii care au venit la această petrecere au putut urmări pe scena amenajată în zona respectivă membrii ansamblurilor folclorice „Mugurașii Cumpenei”, „Româncuța”, Ansamblul de Dansuri Turcești „Kardelen”, Trupa „All in One Dance” și Trupa „Fresh” a Centrului de Plasament Delfinul. De asemenea, au mai susținut recitaluri Lucian Costea, Adriana Ivanciu, Valentin Dumitru, Jan Nițu, Teodor Mihai, Ștefania Luzinschi, Câmpanu Cătălin, Elena Iordan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*