FOTO VIDEO Viitorul a devenit FC Farul, iar FC Farul reprezintă viitorul fotbalului constănțean

Farul Constanța și Viitorul Constanța au fuzionat. FOTO Paul Alexe

21 iunie 2021. O dată ce trebuie bine memorată de către fiecare suporter al FC Farul Constanța. Poate fi cea mai importantă din istoria de peste 100 de ani a grupării alb-albastre. Este ziua în care, în cadrul unei conferințe de presă, la care au fost prezente foste glorii ale fotbalului constănțean, oficialități locale și suporteri, s-a oficializat fuziunea între fosta campioană a României, FC Viitorul Constanța, și echipa ce reprezintă tradiția și istoria fotbalului de la malul mării, FC Farul Constanța. Cu alte cuvinte, cum inspirat constata unul dintre cei prezenți, Viitorul devine FC Farul, iar FC Farul reprezintă viitorul!

Este important că am realizat această fuziune, pentru că mereu am fost de părere că atunci când două brand-uri, două nume importante, se unesc, entitatea rezultată este mai puternică. Această idee a început în urmă cu un an de zile, când stând cu Gică Hagi la o cafea, ne-am gândit la ceea ce putem face pentru ca toată această separare a suporterilor, a celor două brand-uri importante pentru fotbalul constănțeean, să o unificăm sub aceiași umbrelă”, a declarat președintele noii structuri, Gheorghe Popescu, la rândul său o legendă a fotbalului românesc.

Este un moment istoric pentru Constanța și pentru fotbalul constănțean, pentru suporterii acestui club minunat. Eu am crescut în cadrul acestui club, atât ca junior, cât și ca senior, am avut și onoarea de a fi conducător al acestei echipe, și iată că astăzi suntem martorii unui eveniment deosebit, un proiect de mare amploare, care ne dorim să fie unul de succes, a declarat, la rândul său, fostul președinte al FC Farul Constanța, Tiberiu Curt. 

În cadrul noii structuri sportive, Gheorghe Hagi revine pe banca tehnică, după un an de pauză, urmând să îndeplinească rolul de manager tehnic. Noua echipă va prelua locul Viitorului în prima ligă fotbalistică a țării, în timp ce pentru locul din liga secundă, deținut de FC Farul, urmează a se găsi o soluție pentru valorificarea acestuia.

În conducerea administrativă, îi regăsim pe Gheorghe Popescu – președinte, respectiv Tiberiu Curt – vicepreședinte. Academia de fotbal Gheorghe Hagi își continuă rolul asumat de a descoperii și crește tinere talente pentru fotbalul românesc, urmând a se apleca asupra grupelor de vârstă 8-13 ani, în timp ce noul club va fi reprezentat la nivelul echipelor de juniori sub titulatura FC Farul. Acționarii noului FC Farul Constanța sunt Gheorghe Hagi, Ciprian Marica și Zoltan Iașko.

Aș vrea să spun că nu visam la această zi, în care să devin partener cu idolul copilăriei mele, Gheorghe Hagi, și să-l am ca președinte pe Gheorghe Popescu, omul care a fost alături de mine la primul meu transfer și îmi dădeau primele sfaturi atunci plecam de la Dinamo la Shaktior.

Am rămas plăcut surprins de decizia și înțelepciunea domnului Hagi, nu aveam dubii că este un om corect, și m-a surprins faptul că a dorit să facă acest lucru pentru constănțeni, pentru suporteri, pentru că toți suntem trecători, chiar dacă Gheorghe Hagi este ultimul despre care putem spune lucrul acesta, dar dorește să lase ceva în urmă, să facă ceva pentru Constanța, a dezvăluit, vizibil emoționat, fostul internațional Ciprian Marica, cel care, în urmă cu trei ani, prelua de la suporterii constănțeni dificila misiune de readucere a Farului în prim-planul fotbalului românesc.

Mă bucur că se află în sală gloriile și legendele echipei Farul Constanța, autoritățile locale și, nu în ultimul rând, suporterii, pentru că o echipă fără suporteri este mult mai săracă și chiar avem nevoie de sprijinul lor la fiecare meci, a declarat Zoltan Iasko, cel care i-a fost aproape lui Gheorghe Hagi încă de la demararea proiectului Academiei de fotbal Gheorghe Hagi.

Noul FC Farul Constanța va primi sprijinul autorităților locale, atât la nivel de municipiu, cât și de județ, Primăria și Consiliul Județean Constanța urmând să identifice căile legale de a sprijini activitatea clubului constănțean. Conducătorii celor două instituții publice au declarat, și promis, că implicarea nu va fi doar la nivel declarativ și pur propagandistic. Principala provocare o reprezintă construirea unui nou stadion, modern, cu o capacitate de 18.000 de locuri, amplasat pe locul ocupat de actualul stadion Gheorghe Hagi(ex-Farul).

Sigur, fiecare dintre noi, ca și autoritate publică, are un rol esențial, dar construirea unui nou stadion, a unor săli de sport, crearea infrastructurii prin care să dezvoltăm sportul constanțean, toate depind de autoritățile locale. Bineînțeles, ținând cont de experiența marilor personalități care conduc acest club, va trebui să duc la îndeplinire aceste deziderate ce îmi aparțin, în calitate de conducător al acestui județ, a punctat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Suntem angajați în construcția noului stadion, încă înainte de a se știi despre această fuziune. Am semnat contractul pentru studiul de fezabilitate, care este făcut de către o firmă foarte serioasă, aceiași care a făcut SF-ul și pentru noul stadion Steaua. Dorim finanțarea construcției noului stadion prin Compania Națională de Invastiții, pentru că este o chestiune de interes național să avem un stadion modern la Constanța, atâta timp cât există și la București, la Cluj sau la Craiova. Acesta va fi lucrul concret pe care îl voi face. Evident, explorăm și alte variante de a ajuta, a menționat, la rândul său, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Până când visul de decenii al suporterilor constănțeni, un stadion modern, va prinde contur, FC Farul Constanța își va susține meciurile din campionatul primei ligi pe stadionul “Viitorul”, de la Ovidiu, acolo unde Gheorghe Hagi a găsit sprijin total încă din momentul în care a demarat proiectul său, iar fostele autorități publice locale constănțene i-au interzis implicarea la echipa sub culorile căreia a făcut primii pași în fotbalul mare.

Este un moment prielnic pentru fotbalul constănțean, prin această fuziune cu FC Farul, și sunt sigur că Gică Hagi va fi un far călăuzitor pentru fotbalul și sportul constănțean și cred că noi toți, cu toate forțele, ar trebui să ne agățăm de această ancoră, pentru că este o ancoră care vine la timp, este binevenită, și sunt sigur că într-un timp relativ scurt, așa cum am văzut echipa campioană la Ovidiu, o să-i vedem campioni și la Constanța, a spus primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Concluzia finală și garanția că noua echipă își dorește să devină un nume important în fotbalul românesc și european, au aparținut lui Gheorghe Hagi, omul-istorie, care are o carieră sportivă fabuloasă, dar și rezultate excepționale în calitate de manager și antrenor, la Viitorul. Rezultate pe care, cu ambiția binecunoscută, Gheorghe Hagi dorește să le depășească împreună cu FC Farul Constanța.

Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, de a rămâne o singură echipă, un singur brand, o singură iubire. Îi mulțumesc lui Ciprian Marica pentru că a înțeles că acesta este drumul cel mai bun. Le mulțumesc suporterilor, le mulțumesc legendelor care au făcut Farul și care m-au crescut, pentru că am crescut și eu la Farul, Farul este echipa care m-a format și trebuie să ducem înainte acest brand, a declarat Gheorghe Hagi.

Următorul meu gând este de a fi responsabil, recunosc că până acum era mai simplu, dar acum reprezentăm un județ, un oraș, Dobrogea toată, iar fiecare suporter, fiecare om de fotbal dorește să se simtă mândru de această echipă. Suntem obligați să facem un fotbal foarte bun și după cum spun eu, am o singură strategie, să devin cel mai bun.

O să încercăm să facem acest lucru și chiar dacă am vorbit cu cineva și mi-a spus să nu spun asta, noi trebuie să încercăm și să fim conștienți că trebuie să facem o echipă mare, care să joace un fotbal foarte bun, care mai întâi să atace, iar apoi să se apere. Ne place să câștigăm, îmi place să câștig, sunt sigur că nu va fi simplu, nu este ușor, știm că suntem responsabili, dar cu toții, împreună, putem deveni cei mai buni!, și-a creionat filozofia Gheorghe Hagi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*