FOTO VIDEO Țigări de contrabandă în valoare de 7.000 de euro au fost descoperite într-un locaș secret al unei mașini

Tigari de contrabanda gasite in autoutilitara cu compartiment secret. FOTO Garda de Coasta

Contrabandiștii de țigări dau dovadă de inventivitate atunci când introduc în mod ilegal marfa de contrabandă în țară. Polițiștii de frontieră se pliază și ei după noutăți și ușor-ușor reușesc să le găsească ascunzătorile. În Constanța a fost depistată o autoutilitară ce avea un compartiment secret acționat electric.

Totul a pornit de la câteva informații, privind doi indivizi despre care existau informații că sunt implicați în activităţi de contrabandă.  În data de 27 iunie a.c., .06.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, i-au idenftificat pe cei doi în parcarea unui complex comercial aflat pe raza municipiului Constanţa, într-o autoutilară marca Opel Vivaro, înmatriculată în România.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățenii P.D. şi P.S., în vârstă de 53 de ani, respectiv 27 de ani, cu dublă cetățenie română și R. Moldova. Autoutilitara și cele două persoane au fost conduse la sediul Gărzii de Coastă, în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au observat că rezervorul mașinii fusese modificat, nemaifiind funcțional și având doar rol de mascare a unui spațiu special amenajat, unde se aflau cartușe cu țigări. Acestea erau foarte bine ascunse, fiind identificat un mecanism artizanal, acţionat electric, prin care podeaua autoutilitarei se ridica, permiţând astfel depozitarea țigărilor în spaţiul special amenajat în șasiul mașinii.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.200 de pachete cu țigări, în valoare de 102.000 lei, marca Ashima, fără marcaje fiscale, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculul în valoare de 7.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă și deţinerea, transportul şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă.

Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În prezent, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră constănţeni, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*