FOTO VIDEO Stelian Ion confirmă acordul dintre USR-PLUS și PNL: “Am ales să mergem pe calea rezonabilă, a conlucrării, pentru a scoate Constanța din subdezvoltare”

Deputatul USR Stelian Ion și echipa de consilieri locali ai USR-PLUS. FOTO Paul Alexe

Filiala constănțeană a Alianței USR-PLUS a susținut, astăzi, o conferință de presă în cadrul căreia deputatul Stelian Ion, fost candidat la funcția de primar al Constanței, a confirmat începerea discuțiilor cu reprezentanții locali ai PNL, cu scopul realizării unei majorități de dreapta în Consiliul Local, astfel încât să fie demarate cât mai curând proiectele comune pe care cele două grupări politice le au pentru Constanța.

“Am o veste bună pentru constănțeni, pentru că votul lor contează. Am ales să mergem pe rezonabilitate, pe calea conlucrării, de a merge pe variantele pe care ni le dorim cu toții, pentru a scoate orașul acesta din subdezvoltare. Am avut deja prima întâlnire cu reprezentanții Partidului Național Liberal, pentru a discuta chestiuni concrete, astfel încât să ajungem, în Constanța, la o majoritate puternică în Consiliul Local. O majoritate prin care să facem proiectele noastre, proiectul USR-PLUS și proiectul Partidului Național Liberal, să le facem realizabile, a declarat Stelian Ion.

Conform deputatului USR, au fost deja identificate multe puncte în comun, iar acestea vor constitui baza unei viitoare conlucrări pe plan local, în interesul cetățenilor constănțeni.

Am descoperit în urma discuțiilor foarte multe puncte comune, vom discuta și am discutat deja și de chestiile divergente, le vom elimina și pe acelea, păstrăm ceea ce avem în comun și unii și alții, luăm ce este mai bun din fiecare program și venim în fața constănțenilor cu niște proiecte, venim cu atitudine pozitivă, avem echipe foarte bune.

Urmează, în zilele următoare, să îngemănăm cele două proiecte, să facem din cele două proiecte unul singur pe care să-l propunem constănțenilor. În urma discuțiilor deja purtate, sunt optimist, pentru că am atins niște puncte foarte concrete, niște chestiuni pe care le doream mult pentru Constanța și se pare că se vor realiza, a spus Stelian Ion.

În opinia liderului USR-PLUS sunt câteva lucruri asupra cărora este prioritar să fie îndreptată atenția, în perioada imediat următoare.

Spre exemplu, am solicitat de la bun început să se facă un audit în Primăria Constanța. Este esențial să facem o evaluare organizațională, o evaluare a departamentelor, o evaluare a activității acestei primării, pentru că ea a fost ineficientă. Are departamente supradimensionate, conduse prost ani de zile, iar dacă nu facem lucrul ăsta e clar că vom avea un eșec.

Am pus accentul, spre exemplu, pe nevoia de a face ceva la Direcția de Dezvoltare și Fonduri Europene, acolo au fost probleme, nu s-au atras fonduri europene și este o mare oportunitate ratată de Primăria Constanța. Pe partea de urbanism, arhitectul șef a ratat obiectivul și trebuie să ținem cont de lucrul ăsta. De asemenea, ne lipsește o Direcție de Cultură în Primăria Constanța, în schimb avem o Direcție de evenimente cu care va trebui să vedem ce facem și știm ce facem. Vom anunța ulterior, a punctat liderul USR.

Totuși, acesta a transmis un mesaj funcționarilor din primărie, spunând că nu este cazul să se panicheze.Nu vreau să fie panică în primărie, eu știu că este o atmosferă de nesiguranță, dar oamenii trebuie să înțeleagă că vor avea parte de o administrație rațională, spre binele nostru, al tuturor. Trebuie să luăm niște măsuri, uneori nu sunt cele mai plăcute, dar trăgând linia după câțiva ani de zile, vom vedea că ne va fi mai bine tuturor.

Stelian Ion a confirmat faptul că discuțiile cu cei de la PNL vor continua și în zilele următoare, urmând a fi puse la punct toate detaliile viitoarei colaborări. Întrebat dacă are în vedere un post de viceprimar pentru un reprezentant al Alianței USR-PLUS, Stelian Ion a spus că nu s-a stabilit nimic în acest sens, dar că alianța are oameni foarte bine pregătiți, capabili să ocupe funcții atât în Consiliul Local, cât și în direcțiile din cadrul primăriei.

Luăm în calcul orice responsabilitate căreia îi putem face față cu brio și este clar că avem oameni bine pregătiți, care pot face față nu doar unei funcții de viceprimar. Însă nu am tranșat lucrul acesta, e în discuție. Da, ne implicăm cât putem de mult, cu oamenii pe care îi avem și avem oameni bine pregătiți, a precizat Stelian Ion.

În atenția echipei USR-PLUS se află și viitoarea colaborare cu PNL la nivelul Consiliului Județean Constanța, unde cele două grupări de dreapta pot realiza o majoritate confortabilă.

Am propus colegilor, deja vor fi colegi în Consiliul Local, îi numim așa, să venim cu o abordare extinsă a unei apropieri și la nivel de Consiliul Județean. Cred că este necesară o astfel de apropiere, putem face și la Consiliul Județean o majoritate împreună cu PNL.

Este de dorit o astfel de apropiere. Nu am discutat chestiuni legate de funcții, nu am pus condiții pentru astfel de colaborare, avem așteptarea unui răspuns, nu am primit deocamdată un răspuns, vedem ce ne vor răspunde cei din PNL, pentru că pentru noi și județul e foarte important, a dorit să clarifice lucrurile Stelian Ion.

Revenind la problemele stringente din cadrul Primăriei Constanța, Stelian Ion a precizat că nu se pune problema de a nu continua proiectele bune demarate de fosta administrație, că vor fi evaluate pe rând, dar că, în cazul unora, se impune o reevaluare, pentru a se eficientiza folosirea banului public.

Vă dau un exemplu, proiectul referitor la construirea acelei săli polivalente. Nu am discutat cu colegii din PNL lucrul ăsta, vă spun punctul nostru de vedere… Ar trebui modificat acel proiect pentru că o sală de 5.000 de locuri este total inadecvată, este mult prea puțin, o facem degeaba, sunt bani aruncați pe fereastră.

La fel proiectul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare este incomplet, el trebuie completat și cu reabilitarea clădirilor din zonă, dacă reabilitezi doar trotuarul și partea carosabilă sau pe partea aceasta pietonală, nu însuflețești zona, nu reabilitezi întreaga zonă.

Deci sunt foarte multe de făcut și vom face o evaluare a tuturor acestor proiecte. În principiu, este inacceptabilă ideea că am arunca la gunoi tot ce s-a făcut bine. Tot ce s-a făcut bine trebuie păstrat, a precizat Stelian Ion.

Un alt subiect sensibil avut în vedere este cel al programelor sociale. În opinia deputatului USR, trebuie regândit acest sistem de ajutor social, astfel încât banii să ajungă la cei aflați, cu adevărat, în nevoie și nu cei care sunt în putere și care, eventual, trebuie ajutați să-și găsească un loc de muncă.

“Aș vrea să nu mai dăm pomeni sau cadouri aiurea. Ca principiu ne interesează foarte mult să fie ajutați cei care într-adevăr au nevoie și nu cei care sunt în putere, care își pot găsi loc de muncă, care au niște venituri. Au fost niște inechități.

Spre exemplu, trebuie să vedem să-i ajutăm pe cei care nu se descurcă cu transportul în comun. Indiferent de vârsta pe care o ai, dacă ai anumite venituri, care îți permit să îți cumperi un bilet, e bine să îți cumpări acel bilet, pentru că e un serviciu public de care ne bucurăm cu toții, a explicat politicianul constănțean.

Stelian Ion a mai spus și că dorește un mai mare respect față de modul în care se cheltuiește banul public, făcând referire la “beculețele de Crăciun”, care sunt frumoase, dar nu este recomandat “să punem beculețe peste gunoaie”. În ceea ce privește situația RADET, liderul USR a declarat că, mai întâi, trebuie văzută situația bugerară a primăriei, iar apoi să se decidă ce subvenții pot fi făcute și către ce categorii din populație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*