Mircea Banias: Creșterea numărului de nave de croazieră anunțată în 2022 înseamnă venituri suplimentare pentru Portul Constanța și pentru comunitate

Mircea Banias

Deputatul PNL de Constanța, Mircea Banias, s-a arătat încântat de anunțata creștere a numărului navelor de croazieră ce urmează să ajungă anul acesta la Constanța, precizând că aceasta va avea un impact pozitiv atât asupra portului, cât și a comunității locale. Aproape 40 de nave de croazieră vor avea escale în Portul Constanța, în acest sezon, o creștere semnificativă față de ultimii ani, când domeniul a fost afectat de pandemia de coronavirus, iar lista vaselor ar putea fi mărită.

„O creștere a numărului de nave de croazieră care vizitează Portul Constanta este binevenită și, oarecum, previzibilă, în condițiile în care, după doi ani de pandemie, lumea simte nevoia să călătorească. Pentru Portul Constanța înseamnă venituri suplimentare și folosirea mai eficientă a facilităților de care dispune în Terminalul de Pasageri”, a precizat Mircea Banias pentru CTnews.

Deputatul liberal consideră, de asemenea, că zecile de mii de turiști ce urmează să ajungă la Constanța la bordul acestor vase vor avea un impact pozitiv semnificativ și asupra comunității locale.

„Constanța și Dobrogea au foarte multe de oferit turiștilor: vestigii ale civilizației antice, Delta Dunării și alte rezervații naturale, dar și experiențe gastronomice, degustări de vinuri în unele din cele mai renumite crame din România. Astfel, întreaga comunitate locală va beneficia de pe urma turismului de croazieră”, a mai spus Mircea Banias.

Sezonul de croaziere va fi deschis 24 aprilie de nava maritimă Serenissima, urmată, pe data de 30 aprilie, de nava fluvială River Adagio. Următoarele nave de croazieră programate să ajungă la Constanța sunt în luna mai, când nouă astfel de nave vor face escală în port. Sezonul de croaziere 2022 de la Constanța se va încheia în data de 4 noiembrie, când este așteptată nava maritimă MS Satoshi. În total, 39 de nave de croazieră vor sosi în acest an în Terminalul de Pasageri al Portului Constanța, iar dintre acestea 32 sunt maritime și restul fluviale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Un adevărat om politic contemporan. Pluripartinic, împins de cea mai fină boare de vânt acolo unde există ceva de care să se poată agăța.
    Expresia feței îl demască: fraierilor, iar m-ați votat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*