FOTO VIDEO Sat asfaltat după 40 ani. Primarul Valentin Vrabie a înlocuit noroaiele din Izvoru Mare cu un covor asfaltic

Drumul asfaltat de la Izvoru Mare, Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Oamenii dintr-un sat constanțean nu credeau că vor vedea vreodată drumul lor altfel decât acoperit cu noroaie. De mai bine de 40 ani, la Izvoru Mare îți trebuiau cizme ca să ieși din casă de toamna până primăvara. Ideea de asfaltare a speriat orice primar pentru că prețul total al lucrării era egal cu bugetul de investiții al întregii comune Peștera pe un an.

Primarul Valentin Vrabie recunoaște că are de administrat o comună săracă, așa că a strâns bănuț cu bănuț până a pus deoparte întreaga sumă. Lucrarea a fost făcută în regie proprie pentru că în acest fel comuna cheltuia mai puțin. Chiar și așa, cei 1500 metri liniari au costat 98.000 euro pentru că era necesară consolidarea structurii și turnarea covorului asfaltic.

“E o comună săracă. Resursele nu ne-au permis acest lucru și nici nu puteam să asfaltăm câte 100 de metri. Am decis să strângem bani pentru întreaga lucrare pentru că drumul necesita o reabilitare urgentă. Am acumulat bani din bugetul de investiții și am reușit”, a declarat Valentin Vrabie pentru Constanța NEWS.

Întreaga lucrare a fost făcută în trei zile și trei nopți, dar oamenii din Izvoru Mare pot să uite de cizme și să circule în condiții decente.

Primarul comunei Peștera spune că în ultimii ani, în satul Izvoru Mare, s-a reabilitat Căminul Cultural, Școala, a fost construită o Geamie nouă, iar biserica a fost modernizată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Comuna Izvoru Mare este locul meu de naștere . Nu l-am vizitat niciodata , acum am ocazia sa vin din Constanta sa fac o poza cu indicatorul dela intrare .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*