FOTO VIDEO Rușinați în fața medgidienilor, consilierii locali au dat bir cu fugiții. Aleșii nu au răspuns convocării primarului Valentin Vrabie la ședința publică

Primarul Valentin Vrabie s-a adresat direct medgidienilor. FOTO Adrian Boioglu
Primarul Valentin Vrabie s-a adresat direct medgidienilor. FOTO Adrian Boioglu

Sportul Local din Medgidia a ajuns un bolnav ținut în viață de aparate, iar bugetul orașului este blocat de consilierii care nu îl susțin deloc pe primarul Valentin Vrabie și politicile lui de dezvoltare. De aseară, războiul consilierilor cu edilul a intrat într-o nouă faza: “se joacă” la rupere, iar pagubele sunt uriașe.

La început de an, Medgidia are nevoie de aprobarea unui buget de venituri și cheltuieli în baza căruia să poată funcționa un an de zile. Actul este necesar tuturor instituțiilor locale începând de la cele care derulează investiții și până la organismele de protecție socială. Separat de ele, și Clubul Sportiv din localitate are nevoie de aprobarea orașului ca să-și continue activitatea și performanțele.

Într-un gest fără precedent de deschidere totală și transparență maximă față de cetățenii Medgidiei, primarul Valentin Vrabie a chemat toată urbea ca să asiste la dezbaterile pe aceste două teme, în Consiliul Local. Și pentru că sala de ședințe a primăriei era prea mică pentru cetățenii dornici să vadă cum se întâmplă aceste lucruri, primarul a convocat ședința în Sala Sporturilor.

Numai că fracțiunea de consilieri care poartă războiul cu primarul Vrabie a lipsit de la dezbateri. Consiliul Local nu a avut cvorum, și astfel nu a putut aproba nimic: nici partea de buget, nici statul de funcții al Clubului Sportiv. Primarul a fost întrebat cum califică absența consilierilor lipsa de la ședință.

“Dezinteres față de problemele pentru care au fost trimiși în Consiliul Local! Astăzi trebuia aprobată o procedură contabilicească, să spun așa, de contabilitate, pentru începerea anului bugetar. E blocat! Deci începerea anului bugetar e blocată prin neparticiparea și neaprobarea Consiliului Local și al doilea lucru era organigrama, dar și statul de funcții pentru Clubul Sportiv care a avut termen până la 31 decembrie să se reanalizeze și să se revoteze așa cum au cerut domnii consilieri în nenumăratele reclamații pe care le-au făcut la Curtea de Conturi. Este o măsură și o obligativitate; sportul nu poate continua de-acum “, spune Valentin Vrabie.

Gestul consilierilor PSD care îi sunt împotriva primarului Vrabie nu este chiar surprinzător. Războiul pe care îl poartă o parte din aleșii locali cu echipa de la primăriei e vechi, de uzură și a început din ziua când Vrabie a câștigat mandatul de primar. Politica de bază a primarului a fost achitarea datoriilor pe care orașul le-a făcut în timp la bănci și recuperarea restanțelor pe calea dezvoltării pentru Medgidia. Toate astea fără ca să crească taxele locale, pe buzunarul populației deși Codul Fiscal îl obligă să le indexeze cu rata anuală a inflației.

“Domnul consilier Butnaru a declarat că printr-o hotărâre pe care consilierii au inițiat-o și au adoptat-o (deși n-au voie să facă lucrul asta) au redus taxele cu 70-80% și-au început o campanie de manipulare, de a minți oamenii, prin care spun că eu nu vreau să reduc taxele. În primul rând nu se poate: taxele locale niciodată nu pot fi scăzute și sunt obligatoriu de indexat anual cu rata inflației! Eu am propus un proiect de hotărâre locală în acest sens pe care domnii consilieri nu l-au votat și m-au acuzat că nu pun în aplicare hotarârea lor, despre care eu spun că-i ilegală. O să-i deleg atribuțiile de strângere a taxelor doamnei viceprimar, ca să vedem cine spune adevărul: domnul Butnaru și doamna Vlădescu, sau eu ?” a precizat edilul Medgidiei.

Ședința de Consiliu Local programată pentru 8 ianuarie ora 18.00 la Sala Sporturilor din Medgidia, avea pe ordinea de zi și aprobarea structurii organizatorice, organigramei și statului de funcții ale Clubului Sportiv din oraș. Fără o prezență a consilierilor locali care să îi valideze hotărârile, ședința nu s-a putut ține, și drept urmare Clubul Sportiv a rămas fără bani. Anul 2019 pune lacătul pe ușa sportivilor din Medgidia.

“Cum să arunci cu atâta mizerie într-un lucru atât de frumos, sportul, care în Medgidia a ajuns la niște rezultate fantastice ?! Comparați-l cu alte unități administrative! Cernavodă are 32 de miliarde alocate – la jumătatea dimensiunii sportului din Medgidia și noi avem 35 de miliarde la dublu! Adică ne ducem la aproape jumătate din cheltuielile Cernavodei, și mă acuză că la noi se fură!” a afirmat Valentin Vrabie.

Absența consilierilor care au blocat aseară bugetul este primul episod din lupta de uzură care marchează începutul anului 2019. Primarul Vrabie spune că localnicii au posibilitatea acum să vadă cum se face politica municipiului lor, iar alegătorii să îi judece pe cei ce-i reprezintă. Iar desfășurarea ședințelor în Sala Sporturilor în fața oamenilor este un lucru bun pe care nu vrea să îl abandoneze.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*