FOTO VIDEO Primăria Ovidiu a finalizat un nou proiect cu finanțare europeană. Primarul George Scupra:”Pe malul lacului avem o zonă de agrement, o zonă de faleză destul de generoasă”

Zona de relaxare și agrement din Ovidiu. FOTO Primăria Ovidiu

Încet, dar sigur, orașul Ovidiu devine tot mai atractiv pentru locuitorii săi, grație proiectelor demarate de către administrația publică locală, având drept scop creșterea calității vieții prin ridicarea gradului de confort urban și îmbunătățirea factorilor de mediu. Duminică, în cadrul unei conferințe de presă, primarul George Scupra, alături de echipa sa, a prezentat finalizarea unui nou proiect, realizat, în principal cu finanțare europeană nerambursabilă.

“Îmi face plăcere să anunț finalizarea proiectului <Zona de relaxare și agrement în orașul Ovidiu>, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5”, a declarat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.    

Proiectul a fost demarat în urmă cu patru ani, dintre care primii trei s-au rezumat la realizarea documentației necesare accesării fondurilor europene, lucrările propriu-zise începând în urmă cu un an.

Pot să spun că întoarcem orașul Ovidiu cu fața către lac. Dacă în urmă cu câțiva ani de zile nu exista niciun proiect pe malul lacului, astăzi avem o zonă de agrement, o zonă de faleză destul de generoasă. Acum, cel puțin pe parcursul verii, aici se vor întâmpla lucruri frumoase”, a declarat, pentru Constanța NEWS, primarul George Scupra.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 6,5 milioane lei, dintre care doar aproximativ 900 de mii reprezintă contribuția din bugetul local, restul fiind valoare eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională (aproximativ 4,8 milioane lei), respectiv valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național (aproximativ 732 de mii lei).

“Avem, aici, la Ovidiu, un exemplu al faptului că fondurile europene sunt utilizate foarte bine în interesul comunității locale. Este un proiect de suflet pentru mine, care s-a realizat foarte frumos, nu au existat niciun fel de probleme suplimentare. L-am remarcat pe domnul primar George Scupra pentru ideile inedite și îndrăznețe, aș putea spune, pentru că în acest parc întâlnim lucruri pe care eu, personal, nu le-am mai văzut în alte parcuri din România și, pentru asta, nu pot decât să felicit întreaga echipă”, a declarat Mihaela Costea de la Agenția pentru Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării care s-a ocupat de monitorizarea proiectului.

Odată cu implementarea proiectului s-au realizat 6574 de metri pătrați de spații verzi, cu alei generoase pe întreaga faleză, dar și pe lotul doi, între cartierele Ovidiu Sud și Sat Vacanță, acolo unde punctul de maximă atracție este reprezentat de un labirint natural, realizat din gard viu, vegetal.

De altfel, trebuie remarcat că proiectul finalizat este parte integrantă a unui ambițios plan al administrației locale, de a transforma întreaga zonă din imediata vecinătate a lacului Siutghiol într-una deosebit de atractivă pentru locuitorii orașului, dar și pentru vizitatorii săi.

“Este vorba despre mai multe proiecte, toate în strânsă legătură, cu zonă de promenadă, zonă de agrement, zonă cu sit arheologic și castru roman și zona de terasă, dar, deși cu funcțiuni diferite la prima vedere, toate se completează reciproc, armonios și foarte frumos”, a explicat primarul George Scupra.

Chiar dacă vremea nu a ținut, astăzi, cu gazdele, vara este abia la început și se anunță deosebit de interesantă și atractivă în orașul de pe malul lacului Siutghiol.

Îi așteptăm în această vară, atât pe locuitorii noștri, dar și turiști, suntem cât se poate de deschiși, au ce face în orașul Ovidiu, de la zona de lansare bărci, hidrobiciclete, caiace, zona de terasă, plajă cu toate dotările necesare, pot admira nuferii din grădina de pe malul lacului, peștii exotici, suficiente motive pentru a petrece o zi plăcută pe malul lacului Siutghiol”, a concluzionat George Scupra.

Nu în ultimul rând, trebuie remarcat faptul că, în contextul perioadei actuale, principalii beneficiari ai acestei zone de agrement sunt locuitorii orașului Ovidiu, care au posibilitatea de a evita zonele aglomerate din stațiunile de pe litoral, putând să se relaxeze în cele mai bune condiții aproape de casă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*